Kış yaklaşırken Almanya'nın doğalgaz depolarındaki doluluk oranları mercek altında
Almanya Federal Şebeke Ajansı (Bundesnetzagentur), ülkedeki doğalgaz depolarının doluluk seviyelerinin önceki yılların aynı dönemlerine kıyasla belirgin şekilde düşük olduğunu bildiriyor.
Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.
👉 WhatsApp Kanalına KatılKurumun değerlendirmesine göre kış aylarında arz güvenliğinin sağlanmasında şu unsurlar birlikte belirleyici olacak: boru hatları üzerinden gaz ithalatı, LNG terminalleri, depolanan gaz miktarı, altyapı kapasitesi ve tüketim.
Mevcut düzenleme kapsamında depoların büyük bölümü için 1 Kasım'da yüzde 80 doluluk hedefi bulunuyor. Belirli depolar için farklı hedefler uygulanıyor.
Federal Şebeke Ajansı, 1 Şubat 2027 için öngörülen doluluk hedeflerini de özellikle izliyor.
Vatandaşları ilgilendiren yönü: Doğalgaz fiyatları yalnızca müstakil ev sahiplerini değil, merkezi sistemle ısınan kiracıları da ilgilendiriyor. Isınma ve sıcak su maliyetlerinin artması, yıllık yan gider hesaplarına (Nebenkostenabrechnung) yansıyabilir.
Bununla birlikte, depolardaki düşük seviyelerin tek başına gaz kesintisi yaşanacağı anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor.
Habere uygun başlık: “Almanya'da dizel ve benzin rekor kırdı: Araç sahipleri ve işletmeler artan maliyetlerle karşı karşıya”

