Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

YTB Bayırbucak’ta Türkiye-Suriye kardeşliğini aynı sofrada buluşturdu

YTB Bayırbucak’ta Türkiye-Suriye kardeşliğini aynı sofrada buluşturdu
63050 Hit

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Lazkiye Valiliği tarafından Suriye’nin Lazkiye iline bağlı Bayırbucak bölgesinde “Türkiye-Suriye Kardeşlik İftarı” düzenlendi.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

Burc İslam beldesinde gerçekleştirilen iftar programına YTB Başkanı Abdulhadi Turus, Lazkiye Valisi Muhammed Osman başta olmak üzere Türkiye ve Suriye’den çok sayıda yetkili ile bölge halkından yaklaşık 400 kişi katıldı.

“Türkmen kardeşlerimizle bir araya geldik”

YTB Başkan Abdulhadi Turus, konuşmasında Türkiye ile Suriye arasındaki tarihi ve kültürel bağlara da dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için bu topraklar yalnızca bir sınır hattı değildir; bin yıllık ortak tarihimizin, kültürümüzün ve kader birliğimizin şekillendirdiği güçlü bir gönül hattıdır. Türkmen olmak; vefayı, sadakati ve en zor zamanlarda dahi köklerinden aldığı güçle dimdik ayakta durabilmeyi ifade eder. Bayırbucak’tan Halep’e, Lazkiye’den Anadolu’ya uzanan bu kardeşlik bağı, geçmişin emanetini geleceğe taşıyan sarsılmaz bir bağdır.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak tüm imkânlarımızla Suriye’nin ve Türkmen soydaşlarımızın yanında olmaya, aramızdaki bu köklü bağları daha da güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Birliğimiz daim, kardeşliğimiz kaim olsun.”

Turus, iftar öncesinde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından hazırlanan oyun tırı etkinliği kapsamında çocuklarla bir araya geldi.

“Kardeşlik bağları güçlenecek”

Lazkiye Valisi Muhammed Osman da YTB ile birlikte düzenlenen kardeşlik iftarına katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Bayırbucak Türkmenleri ile Türkiye’den gelen misafirlerin aynı sofrada buluşmasının önemli olduğunu vurguladı.

Osman, bu tür programların Türkiye ve Suriye halkları arasındaki yakınlaşmayı güçlendireceğini belirterek, kardeşlik ve dostluk bağlarının daha da pekişeceğini ifade etti.