Close Menu
Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Gündemdekiler
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    31 Mayıs 2025
    akib avrupa toplanti1

    AKİB Genel Başkanı Hızar: “Eylül’den itibaren 7 ülkede 15 toplantı gerçekleştireceğiz”

    31 Mayıs 2025
    zafer sirakaya3

    Sırakaya: “Solingen’i unutmadık, NSU’yu da unutturmayacağız”

    30 Mayıs 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi Cumartesi, Mayıs 31
    • Gazete Arşivi
    • Makale
    • Röportaj
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    • Avrupa
    • Balkanlar
    • Türkiye
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Teknoloji
    • Aile/Sağlık
    • Spor
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Anasayfa»Aile/Sağlık»Lösemiyi iki kez yendi, hastanede hasta çocuklara umut aşılıyor
    Aile/Sağlık

    Lösemiyi iki kez yendi, hastanede hasta çocuklara umut aşılıyor

    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi6 Nisan 2021
    Paylaş.
    Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link

    Lösemiyi iki defa yenen 23 yaşındaki Yasin Dilek, şimdi lösemili çocuklara manevi destek sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

    📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

    Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

    • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
    • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
    👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7

    Bursa'da henüz 3,5 yaşındayken lösemi teşhisi konulan ve 5 yıl süren tedavi sonucu hastalığını yenen Dilek, 2011'de yapılan kontrollerde hastalığın yeniden nüksettiğini öğrendi.

    "Hastanesinde tedavi gördüğü üniversiteyi kazandı"

    İkinci tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak eğitimine devam eden ve sonrasında hastanesinde tedavi gördüğü Bursa Uludağ Üniversitesini (BUÜ) kazanan Dilek, şimdi hem Otomotiv Teknolojisi Bölümü'nde öğrenimine devam ediyor hem de lösemili çocuklara moral vermek için katıldığı ve 2017'de Gençlik Kolları Başkanı seçildiği Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER) çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor.

    Uzun tedavi sürecinin ardından hastalığı iki defa yendiğini belirten Dilek şöyle konuştu:

    "Tedavim bitince LÖDER'e katıldım. Sağ olsunlar beni gençlik kolları başkanlığına seçtiler. Bu süreçte Kovid süreci bizi biraz durdurdu. Normalde hastaneye gelip hasta yakınlarıyla konuşuyorum. Hasta çocuklarla konuşup sohbet ediyorum onlara moral vermek için. Çünkü bu hayatta boşuna yaşamış olmadığımızı düşünüyorum. Bu hastalığı yaşadıktan sonra bildiğim için 'İnsanlara yardımcı olayım.' dedim. Tedavi gördükten sonra hastaneye girmek istemeyen çok arkadaşım da var çünkü psikolojik olarak ağır bir süreç ama çok şükür ben o şekilde düşünmüyorum. Ne kadar faydam olursa, onlara yardımcı olmak için buralardayım hep."

    Kendisini sağlıklı bir şekilde gören ailelerin moral bulduğunu anlatan Dilek, "İnsanlar somut bir şey gördüğü zaman; bak iyileşmiş, ayağa kalkmış, yürüyor, okula gidiyor, bunları görünce daha farklı oluyor. Motive oluyorlar, umutları daha da artıyor. Zaten her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da moral önemli. Ben de elimden geldiğince moral vermeye çalışıyorum." dedi.

    Dilek sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Elbette insanın umudu oluyor ama bu şekilde üniversiteye geleyim, kampüste gezeyim, arkadaşlarım olsun falan, bunlar biraz hayaldi benim için ama kendi üniversitem, kendi şehrimde olduğum için şu an çok mutluyum. Çocuklara faydalı olabilmek için onlara yakın olduğuma da mutluyum çünkü hemen hemen her gün okuldan çıktığım zaman doktorlarımı ziyaret ediyorum. Çocuklardan haber alıyorum, istiyorlarsa tekrar görüşeyim diye."

    "Yasin, bütün hastalara bir umut kaynağı olmalı"

    Yasin Dilek'in o süreçte tedavisini yapan BUÜ Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve LÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş de onun bütün hastalara bir umut kaynağı olması gerektiğini belirtti.

    Onunla henüz çok küçükken tanıştıklarını anlatan Güneş, "O zamandan beri biz hep yanında olduk. Arada hastalığının tekrar süreci oldu, onu da başarılı bir şekilde tedaviyle atlatabildi." dedi.

    Güneş şunları söyledi: "Bugünkü koşullarda çocukluk çağı akut lenfoblastik lösemilerinde, yüzde 10-15 tekrar edebilme özelliği olabilen vakalar var. Önemli olan bu vakaları önceden öngörerek tedavilerini daha sıkı ve sağlam yaparak tekrar riskini azaltabilmek. Tekrar riskini sıfırlayan bir yöntem yok ama biz belirli kriterlere göre öncesinden kanser hücresinin biyolojik davranışının nasıl gideceğini görerek, o hastaların tedavilerini buna göre ayarlamaktayız. Tekrar riski yüksek olan vakalarda daha yoğun ve daha yüksek dozlarda kemoterapiler vererek tedavi şanslarını artırabilmekteyiz.

    Bazı vakalarımızda da kök hücre nakli yaparak ilk tam remisyonda veya tekrar ettiği süre zarfında yeniden sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sağlamaya çalışmaktayız. Bugün kanser kemoterapilerinde hedef tedaviler, direkt kanser hücresini hedefleyen tedavilerle hem çok başarılı sonuçlar alınabilmekte hem de daha az toksik yan etkilerle karşılaşmaktayız. Tabii bütün bunlar için Türkiye'deki özellikle deneyimli merkezlerde hastalarımızın tedavi edilmelerini isteriz."

    Paylaş. Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link
    Önceki Yazıİlk romanı ilgi gören trafik polis yeni roman için kolları sıvadı
    Sonraki Yazı Almanya’da ırkçı terör kurbanı Halil Yozgat anıldı
    Avrupanın Sesi avatarı
    Avrupanın Sesi
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)
    • Instagram

    İlginizi Çekebilir

    Clinic EGO 4

    Hollywood yıldızı Türkiye’de gülüşünü Clinic EGO ile yeniledi

    21 Mayıs 2025
    prof dr nergiz huseyinoglu 2

    Baş ağrısında yeni dönem: Prof. Dr. Nergiz Hüseynoğlu botoks tedavisini anlattı

    20 Mayıs 2025
    fibo20225 2

    Köln Başkonsolosu Al, FIBO 2025’te Türk firmalarıyla buluştu

    13 Nisan 2025
    Yorum Yazın Cancel Reply

    Gündemdekiler
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    Avrupanın Sesi31 Mayıs 2025

    Fransa’nın kuzeydoğusundaki Moselle vilayetinde, Saint-Avold kenti yakınlarında bulunan L’Hopital kasabasındaki eski bir mescit kimliği belirsiz…

    akib avrupa toplanti1

    AKİB Genel Başkanı Hızar: “Eylül’den itibaren 7 ülkede 15 toplantı gerçekleştireceğiz”

    31 Mayıs 2025
    zafer sirakaya3

    Sırakaya: “Solingen’i unutmadık, NSU’yu da unutturmayacağız”

    30 Mayıs 2025
    solingen anma 5

    Solingen ırkçı saldırısının üzerinden 32 yıl geçti

    30 Mayıs 2025
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Avrupa'nın Sesi, Avrupa'daki en güncel haberleri tarafsız, hızlı ve güvenilir bir şekilde okuyucularına sunmayı hedefleyen dijital bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, kültür, spor ve daha birçok alanda Avrupa gündemini yakından takip eder, öne çıkan gelişmeleri anında aktarırız.

    Amacımız, Avrupa'da yaşayan herkesin doğru bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamak ve farklı bakış açılarıyla zenginleşen bir haber deneyimi sunmaktır.

    E-mail: info@avrupaninsesi.com

    Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn WhatsApp
    Menüler
    • İmpressum
    • Künye Bilgisi
    • İletişim
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Reklam Politikası
    • Site Kullanım Koşulları
    Linkler
    Antalya Haber Ankara Boşanma Avukatı Dedicated Server mikroyesilim.com Maç bileti satın al Akor mag-trade.com
    İzinsiz yazı, resim, videolar alınamaz. İçerik ekleyenlerin yazıları kendi sorumluluğundadır.
    © 2013 - 2025 Avrupanın Sesi Tüm Hakları Saklıdır.
    • İletişim
    • Künye Bilgisi
    • Haber Arşivleri
    • Yazarlarımız

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.