Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Kanada polisi “Özgürlük Konvoyu” protestolarında kimyasal madde kullandı

Ottawa polisinin pandemi kısıtlamalarına tepki olarak kamyon şoförlerinin organize ettiği “Özgürlük Konvoyu” protestolarında eylemcilere karşı biber gazından sonra tahriş edici kimyasal madde de kullandığı kaydedildi.

Ottawa polisinin pandemi kısıtlamalarına tepki olarak kamyon şoförlerinin organize ettiği

Ottawa polisinin pandemi kısıtlamalarına tepki olarak kamyon şoförlerinin organize ettiği "Özgürlük Konvoyu" protestolarında eylemcilere karşı cumartesi sabah başlattığı operasyonda, biber gazından sonra tahriş edici kimyasal madde de kullandığı kaydedildi.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Ulusal televizyon kanallarının canlı yayınladığı operasyonda polisin, blok halinde karşılarında duran grubu geri püskürtürken tahriş edici kimyasal kullandığı görüldü.

Polisin kimyasal madde kullandığı, Ottawa Polis Teşkilatının sosyal medya hesabındaki duyuruda da paylaşıldı.

Güvenlik güçleri, cumartesi günü 47 kişiyi daha gözaltına alırken, göstericilere ait 38 araç da çekildi.

Ottawa Polisi, gözaltına alınanlar arasında üzerinde çelik yelek, çantalarında sis bombası ve havai fişek bulunan protestocular olduğunu duyurdu.

Ottawa’daki protestolarda gözaltına alınan eylemci sayısı son gözaltılarla 170’e ulaştı.