Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Bakanlık geri adım attı, besiciler protestoyu durdurdu

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ndeki hayvancılık derneklerinin 18 Ağustos Pazartesi

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ndeki hayvancılık derneklerinin 18 Ağustos Pazartesi günü Gümülcine’de yapmayı planladıkları protesto gösterisi iptal edildi.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Derneklerden yapılan ortak açıklamada, Tarım Bakanlığı’nın “de minimis” tazminat programında yapılan adaletsizliği gidererek küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin uzun süredir dile getirdiği bir talebi kabul ettiği belirtildi. Bu gelişme üzerine protestonun iptal edilmesine karar verildiği ifade edildi.

Depositphotos 5076472 L

Açıklamada, “Bakanlık, Temmuz 2024’ten sonra hayvanları hastalık nedeniyle itlaf edilen besicilerin, sürülerinin zorunlu olarak kapalı tutulmasından kaynaklanan yem masrafları için tazminat alacağını açıkladı” denildi.

Dernekler, protestonun “geçici olarak” iptal edildiğini vurgularken, Tarım Bakanlığı’ndan bugüne kadar yazılı olarak ilettikleri tüm talepler için acil iyileştirici adımlar atmasını beklediklerini bildirdi.

Açıklama, Doğu Makedonya ve Trakya’daki hayvan besicilerinin örgütlü olduğu 10 dernek tarafından imzalandı.