Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

ATİAD, iş dünyasını Köln/Bonn Havalimanı’nda bir araya getirdi

ATİAD, iş dünyasını Köln/Bonn Havalimanı’nda bir araya getirdi
13987 Hit

Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD), üç ayda bir farklı temalarla düzenlediği “Come2gether Köln” etkinliğinde iş dünyasının temsilcilerini Köln/Bonn Havalimanı’nda buluşturdu. Buluşmada mobilitenin ekonomi, altyapı, lojistik ve bölgesel kalkınmadaki rolü ele alınırken, havalimanının geleceğine ilişkin önemli mesajlar verildi.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

 KÖLN – Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) tarafından düzenlenen “Come2gether Köln” etkinlik serisi, iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcileri bir araya getirmeye devam ediyor.

 Köln/Bonn Havalimanı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmanın onur konuğu, Köln/Bonn Havalimanı GmbH Genel Müdürü Cenk Özöztürk oldu. Özöztürk, “Uçmanın Ötesinde: Ekonominin, Altyapının ve Sorumluluğun Kesişiminde Bir Lokasyon Faktörü Olarak Mobilite” başlıklı sunumunda havalimanlarının yalnızca yolcu taşımacılığı yapılan merkezler olmadığını, aynı zamanda ekonomik kalkınmanın, lojistiğin, istihdamın ve bölgesel rekabet gücünün önemli unsurları olduğunu anlattı.

 “Topluluk birleştirir, topluluk güçlendirir”

Etkinliğin açılış konuşmasını ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar yaptı.

Sarıyar, “Come2gether” buluşmalarının temel amacının farklı şehir ve sektörlerden iş insanlarını bir araya getirerek tanışmalarına, yeni bağlantılar ve iş birlikleri kurmalarına imkân sağlamak olduğunu söyledi.

 “Topluluk birleştirir, topluluk güçlendirir ve birlikte daha güçlüyüz” diyen Sarıyar, Köln/Bonn Havalimanı’nın da ATİAD üyesi olduğunu hatırlattı.

 Düsseldorf ve Essen’in yanı sıra Köln’deki Come2gether buluşmalarını yeniden canlandırdıklarını belirten Sarıyar, ATİAD’ın Türk ekonomisi ve Almanya’daki Türk girişimciliğine yönelik çalışmalarını da sürdürdüğünü ifade etti.

 Sarıyar, etkinliğe ev sahipliği yapan Köln/Bonn Havalimanı Genel Müdürü Cenk Özöztürk’e teşekkür ederek, iş dünyasının önemli kurum ve yöneticileriyle aynı platformda buluşmasının önemine dikkat çekti.

 “En güçlü pazarımız Türkiye”

 Köln/Bonn Havalimanı Genel Müdürü Cenk Özöztürk, havalimanının yalnızca bir ulaşım noktası olmadığını, bölgenin ekonomisi, istihdamı, lojistiği ve uluslararası bağlantıları açısından stratejik bir merkez olduğunu söyledi.

 16 bin çalışan, 10 milyondan fazla yolcu

 Köln/Bonn Havalimanı’nda yaklaşık 16 bin kişinin çalıştığını belirten Özöztürk, havalimanının geçen yıl 10 milyondan fazla yolcuya ve 800 bin tonun üzerinde kargoya hizmet verdiğini açıkladı. Havalimanının bölgeye doğrudan ve dolaylı ekonomik katkısının ise yılda yaklaşık 2 milyar euro olduğunu ifade etti.

 Özöztürk’ün konuşmasında Türkiye bağlantısı öne çıktı. Köln/Bonn’un en güçlü pazarının Türkiye olduğunu belirten Özöztürk, Türkiye’ye 9 havayolu şirketiyle 18 destinasyona haftada 161’in üzerinde bağlantı bulunduğunu söyledi. Yıllık yolcu trafiğinin yaklaşık 2,5 milyonunu Türkiye uçuşlarının oluşturduğunu, Türkiye ile karşılıklı yılda yaklaşık 30 bin ton kargo taşındığını aktardı.

 Türkiye, Köln/Bonn’un en güçlü pazarı

Özöztürk, “Kuzey Ren-Vestfalya’da Türkiye trafiğinde en güçlü havalimanı olmak istiyorum” diyerek bu alandaki vizyonunu da ortaya koydu.

 Yolcu deneyimi için yeni hizmetler devrede

 Havalimanında yolcu deneyimini geliştirmek amacıyla 11 yeni CT güvenlik kontrol noktası ve Fast Lane uygulamasının devreye alındığını belirten Özöztürk, gelecekte otopark, lounge, Fast Lane ve hızlı güvenlik kontrolünü tek bir hizmet paketi altında sunmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca Premium Check-in hizmeti üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 2050’ye hazırlık: Dijitalleşme ve sürdürülebilirlik

 Havacılığın geleceğinde dijitalleşme, sürdürülebilirlik, enerji ve kapasite yatırımlarının belirleyici olacağını vurgulayan Özöztürk, 2050’ye kadar sektörün büyümeye devam edeceğini ve havalimanlarının şimdiden geleceğin ihtiyaçlarına göre hazırlanması gerektiğini ifade etti.

 Almanya’da daha hızlı hareket etmeliyiz

 Özöztürk, Almanya’da bürokratik süreçlerin hızlandırılması ve daha hızlı karar alınması gerektiğini belirterek, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda daha aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

 İş dünyası temsilcileri yeni bağlantılar kurdu

 Etkinliğin ardından iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilciler bir araya gelerek ekonomik gelişmeler, yeni iş fırsatları ve olası iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşma, mevcut ticari ilişkilerin güçlendirilmesine ve yeni bağlantıların kurulmasına imkân sağladı.

 ATİAD’ın “Come2gether Köln” etkinlik serisinin, farklı sektörlerden iş insanlarını bir araya getirerek bölgesel ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine ve Avrupa’daki Türk iş dünyasının uluslararası ağlarının genişletilmesine yönelik buluşmaların devam edeceği belirtildi.