Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

YTB: Yurt dışında yaşayan gençleri ecdadının izinde buluşturdu!

YTB tarafından düzenlenen “Ecdadın İzinde – 110. Yılında Sarıkamış Şehitlerini

YTB tarafından düzenlenen “Ecdadın İzinde – 110. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” ile dünyanın dört bir yanından 40 genç tarihimizin kahramanlıklarıyla kucaklaştı.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

galeri

Sarıkamış Harekatı’nın 110’uncu yıl dönümünde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle düzenlenen “Ecdadın İzinde – 110. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” kapsamında, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka ve Fransa’dan toplam 40 genç ecdadının izinde Sarıkamış’ta yürüyüş gerçekleştirdi.

galeri OXiGHFBaDtNTh6WYJWCZ

Yürüyüş öncesinde 2 gün boyunca Erzurum ve Kars şehir gezileri düzenlendi. Yurt dışında yaşayan Türk gençleri bu sayede tarihimizin önemli mekanlarını ziyaret etme imkanı elde etti.

galeri vjyRljjW93swhB q3JD9

Program kapsamında, Atatürk Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Firdevs Temizgüney ile Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural da katılımcılara bölge tarihine ve anma yürüyüşüne dair bilgiler sundu.  

galeri J92GsbJ52NsGOs4 gHmc

GENÇLERİ KÖKLERİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Program hakkında konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren etkinliğin gençlere ecdadımızın kahramanlıklarını hatırlatırken, aynı zamanda onların geçmişle kuracakları bağları güçlendirdiğini söyledi.

Yurt dışındaki gençleri kökleriyle buluşturmaya ve ana vatanlarıyla hemhal kılmaya devam edeceklerini ifade eden Eren, “Bu vesileyle Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen tüm ecdadımızı rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

YTB tarafından her yıl düzenlenen anma programına 2023 yılında 50, 2024 yılında ise 30 kişi katılım sağladı.