Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

YTB Başkanı Turus’tan “Özdemir Bayraktar Belgeseli”ne duygusal paylaşım

YTB Başkanı Turus’tan “Özdemir Bayraktar Belgeseli”ne duygusal paylaşım
60240 Hit

Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncü isimlerinden Özdemir Bayraktar’ın hayatı ve mücadelesi, “Özdemir Bayraktar | Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti” adlı belgeselle izleyiciyle buluştu. 

Baykar tarafından hazırlanan belgesel, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen özel gösterimle ilk kez izlenirken, salonda duygu dolu anlar yaşandı.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

İlk kez gün yüzüne çıkan görüntüler yer alıyor

Yaklaşık 3 yıl süren kapsamlı bir çalışmanın ürünü olan belgesel; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da gerçekleştirilen çekimler ile hazırlandı. Geniş çaplı arşiv taramaları sonucu elde edilen ve ilk kez paylaşılan görüntüler, izleyicilerle buluşturuldu.

Türkiye’nin farklı illerinde yapılan çekimlerde 47 tanığın anlatımı belgeselde yer aldı. Dönemin askerleri, bürokratları, siyasetçileri, yakın dostları ve ailesi; Bayraktar’ın Türkiye’de SİHA geliştirme sürecinde verdiği zorlu mücadeleyi ve karşılaştığı engelleri anlattı.

Zorlu şartlarda verilen mücadele

Belgeselde ayrıca Bayraktar ailesinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki askeri üslerde, askerlerle birlikte yürüttükleri zorlu çalışmalar da detaylı şekilde ele alındı. Yapım, Özdemir Bayraktar’ın ısrarlı mücadelesini, inancını ve girişimcilik ruhunu yakın tarihin önemli tanıklıkları eşliğinde aktarıyor.

Dijital platformlarda yayında

Belgesel, Baykar’ın YouTube kanalı başta olmak üzere çeşitli dijital platformlarda yayına girerken, aynı isimle hazırlanan kitap çalışması da eş zamanlı olarak okurlarla buluştu. Kitap, Milli Teknoloji Hamlesi’nin tarihsel sürecine ışık tutan önemli bir arşiv niteliği taşırken, daha önce yayımlanmamış fotoğraf ve belgeleri de içeriyor.

YTB Başkanı Turus’tan duygusal mesaj

Özel gösterime, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Abdulhadi Turus da katıldı. Turus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Milli Teknoloji Hamlemizin öncüsü, inancın ve azmin timsali Özdemir Bayraktar amcamızın hayatını konu alan belgeselin ilk gösterimine katıldık. Özdemir Bayraktar, bu millete vurulan ‘öğrenilmiş çaresizlik’ prangasını parçalayan, ‘biz daha iyisini yaparız’ özgüvenini yeniden inşa eden isimdir. Onun mücadelesi; atölye tezgâhlarında başlayıp gökyüzüne uzanan, Gabar’dan Karabağ’a kadar gönül coğrafyamızın kaderini değiştiren sessiz ama köklü bir devrimdi.”

“Bu miras yaşamaya devam ediyor”

Turus, paylaşımında ayrıca bayrağı devralan Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar’a da değinerek, bu mirasın milli teknoloji yolunda emek veren her vatan evladının azminde yaşamaya devam ettiğini vurguladı. “Ruhu şad, mekânı cennet olsun” sözleriyle mesajını tamamladı.