Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

YTB Başkanı Turus: "Memleket Yolu Sadece Bir Yol Değil, Bir Vuslattır"

YTB Başkanı Turus:
8954 Hit

ANKARA – Bazı yolculuklar vardır; kilometrelerle ölçülmez, özlemle anlam kazanır. Bazı fotoğraflar ise yalnızca bir anı değil, nesiller boyu süren bir gurbet hikâyesini anlatır.

YTB Başkanı Abdulhadi Turus, sosyal medya hesabından paylaştığı çocukluk anısıyla Avrupa'da yaşayan milyonlarca gurbetçinin duygularına tercüman oldu.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

1986 yılında, henüz dört yaşındayken Almanya'nın Stuttgart kentinden ailesiyle birlikte memleketi Elazığ'a doğru çıktığı yaklaşık 3 bin kilometrelik sıla yolculuğunu anlatan Turus, o günleri unutamadığını söyledi.

"Önce Bir Fotoğraf Çekilelim"

Turus, yolculuk hazırlıkları sırasında rahmetli babasının söylediği sözleri bugün bile ilk günkü gibi hatırladığını belirtti.

"Arabamızın hazırlığını yapalım ama önce bir fotoğraf çekilelim."

O yıllarda Avrupa'da yaşayan Türk ailelerinin neredeyse tamamının albümünde benzer karelerin bulunduğunu ifade eden Turus, bavullarla dolu otomobillerin, yol hazırlıklarının ve memlekete kavuşma heyecanının gurbet kültürünün unutulmaz parçaları olduğunu dile getirdi.

Kapıkule'de Görülen Bayrak Bütün Yorgunluğu Unuttururdu

Almanya'dan başlayan yolculuğun Avusturya, eski Yugoslavya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye ulaştığını anlatan Turus, en unutamadığı anın ise Kapıkule Sınır Kapısı'nda Türk bayrağını görmek olduğunu söyledi.

"Yol uzun, yorucu ve zaman zaman zorluydu. Ama ay yıldızlı bayrağımızı gördüğümüz anda bütün yorgunluk unutulurdu."

Bu sözler, her yaz sıla yoluna çıkan milyonlarca gurbetçinin ortak duygusunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bir Zamanlar Yolcuydu, Bugün Gurbetçilerin Yol Arkadaşı

Çocukluk yıllarında ailesiyle sıla yoluna çıkan küçük Abdulhadi Turus, bugün YTB Başkanı olarak aynı yolu kullanan vatandaşların yanında yer alıyor.

YTB'nin hayata geçirdiği "Memleket Yolu" projesiyle gurbetçilerin yolculuklarına eşlik ettiklerini belirten Turus, bu görevin kendisi için sadece kurumsal bir sorumluluk değil, aynı zamanda çocukluk hatıralarına uzanan manevi bir yolculuk olduğunu ifade etti.

"Memleket Yolu, Özlemin Adıdır"

Turus, paylaşımında "Memleket Yolu"nun kendisi için taşıdığı anlamı şu sözlerle dile getirdi:

"Memleket Yolu yalnızca kat edilen mesafelerin değil; aileye, memlekete ve hatıralara duyulan özlemin adıdır."

YTB'nin bu yıl da gurbetçilerin yolculuğuna eşlik edeceğini belirten Turus, vatandaşlara hayırlı yolculuklar dileyerek şu temennide bulundu:

"Rabbim yollarını açık etsin. Kazasız, belasız, sağlıkla ve sevdiklerine kavuşarak memleketlerine ulaşmayı nasip etsin."