Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

YTB Başkanı Turus: Hak arama yollarına erişim önemli

YTB Başkanı Turus: Hak arama yollarına erişim önemli
7261 Hit

YTB Başkanı Abdulhadi Turus, Amsterdam’daki 13. Yurtdışı Hukukçular Buluşması’nda, Avrupa’da yaşayan vatandaşların hukuki desteğe erişimini kolaylaştıracak çözüm yollarını değerlendirdi.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

AMSTERDAM – Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdulhadi Turus, Hollanda’nın Amsterdam kentinde gerçekleştirilen 13. Yurtdışı Hukukçular Buluşması kapsamında Avrupa’nın dokuz farklı ülkesinden hukukçularla bir araya geldi.

“Hukuk Hizmetlerinin Mağdurlara Ulaşması” başlıklı oturumda, vatandaşların hak ihlalleri karşısında yaşadığı güçlükler ve hukuki desteğe erişimde karşılaşılan sorunlar ele alındı.

“Hak aramak kadar, hak arama yollarına ulaşabilmek de önemli”

Turus, toplantıya ilişkin açıklamasında, “Hak aramak kadar, hak arama yollarına ulaşabilmek de önemli” diyerek vatandaşların hukuki destek mekanizmalarına erişiminin önemini vurguladı.

Hukukçularla yapılan görüşmelerde, hak arama süreçlerini kolaylaştırmak için birlikte geliştirilebilecek çözüm yollarının değerlendirildiğini belirtti.

Hukukçuların saha tecrübeleri ele alındı

YTB’nin yürüttüğü çalışmaların yanı sıra hukukçuların sahadaki deneyimlerini ve önerilerini de değerlendirdiklerini aktaran Turus, daha erişilebilir, etkin ve dayanışma temelli hukuki destek mekanizmaları üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Görüşmelerde, vatandaşların karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve hukuki yardım süreçlerini güçlendirmek üzerinde duruldu.

“Somut çözümlere dönüştüreceğiz”

Buluşmalarda paylaşılan görüşlerin vatandaşların günlük hayatına yansımasının önemine işaret eden Turus, şu mesajı verdi:

“Bu buluşmalarda ortaya çıkan fikir ve tecrübeleri, vatandaşlarımızın hayatına dokunan somut çözümlere dönüştüreceğiz.”