Türkiye Dışişleri Bakanlığından başsağlığı mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığından başsağlığı mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, More Yarımadası açıklarında 14 Haziran Çarşamba günü düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesinin batması sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Akdeniz coğrafyasında yaşanan bu trajedi ne ilk ne de son olacaktır. Düzensiz göçe sebep olan nedenler ortadan kaldırılmadan bu tür felaketlerin önlenmesi mümkün değildir. Aksi yönde üretilecek çözümler, sadece göçmenlerin ve sığınmacıların acıları ile denizlerdeki ölümleri artıracaktır." ifadeleri kullanıldı. 

Aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu, çok sayıda can kaybı yaşanmasından büyük üzüntü duyulduğu vurgulanan açıklamada, ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendi. 

Açıklamada, mültecilerin ve sığınmacıların yaşam koşullarının iyileştirilmesinin ve sorunlarına kalıcı çözümler bulunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğuna işaret edilerek şunlar kaydedildi: 

"Yaşanan bu elim olay, uluslararası toplumun bu konuya acilen çözüm bulma zorunluluğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nün yaklaşmakta olduğu bugünlerde, uluslararası toplumu bir kez daha adil sorumluluk ve yük paylaşımına davet ediyor, bölgemizdeki göç hareketlerinin kökeninde yatan sorunları ortadan kaldırmak için birlikte çalışmaya çağırıyoruz."

DİTİB’in ilk hac kafilesi Mekke’ye ulaştı
Önceki DİTİB’in ilk hac kafilesi Mekke’ye ulaştı
Krefeld'de Müslümanlar sevinçli:  Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak
Sonraki Krefeld'de Müslümanlar sevinçli: Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak