Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

TİKA, Nablus’taki tarihi binayı restore etti

Filistin’deki en büyük kütüphanelerden biri olan Nablus’taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Filistin'deki en büyük kütüphanelerden biri olan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Osmanlı döneminde inşa edilen Belediye Kütüphanesinin restorasyonunu tamamladı.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Filistin'deki en büyük kütüphanelerden biri olan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

TİKA Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, Nablus Belediye Kütüphanesini yeniden Filistin'e kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman Filistin'e destek verilmesi gerektiğini aktaran Çetinkaya, TİKA'nın da bu kapsamda elinden geleni yaptığını söyledi.

Nablus Belediye Başkanı Semih Tıbeyle de kütüphanenin ve içindeki tarihi arşivin kaybolmaktan ve harap duruma gelmekten kurtarılması amacıyla restorasyon yapıldığını dile getirdi.

Tıbeyle, kütüphanenin restorasyon sonrası resmi açılışının, TİKA'nın Filistin'deki diğer projeleriyle birlikte Türk yetkililerin katılımıyla daha sonra yapılacağını kaydetti.