Close Menu
Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Gündemdekiler
    Stockholm

    Stockholm’de çocuk şenliği düzenlendi

    14 Mayıs 2025
    ytb aa 1

    YTB ve AA iş birliğiyle uluslararası öğrencilere “Gazetecilik Eğitimi” başladı

    13 Mayıs 2025
    hanau gurbuz

    Bir anne, bir çiçek, bir mezar: Sedat’sız Anneler Günü

    13 Mayıs 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi Çarşamba, Mayıs 14
    • Gazete Arşivi
    • Makale
    • Röportaj
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    • Avrupa
    • Balkanlar
    • Türkiye
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Teknoloji
    • Aile/Sağlık
    • Spor
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Anasayfa»Dünya»TEKNOFEST ilk kez KKTC’de: Bilim ve Teknoloji Buluşması
    Dünya

    TEKNOFEST ilk kez KKTC’de: Bilim ve Teknoloji Buluşması

    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi30 Nisan 2025
    teknofest kibris
    Paylaş.
    Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link

    TEKNOFEST KKTC, bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturma vizyonuyla 1-4 Mayıs’ta eski Ercan Havalimanı’nda yapılacak.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) yürütücülüğüyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı himayesinde Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST KKTC, 1 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilerine açacak.

    KKTC’de ilk defa gerçekleştirilecek ve 4 Mayıs’a kadar sürecek etkinlik, bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturma vizyonuyla düzenleniyor.

    Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7

    TEKNOFEST’te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının etkinlik alanında, Türkiye Uzay Ajansı, KOSGEB, kalkınma ajansları, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türk Standardları Enstitüsü yer alacak.

    Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar, projelerini anlatarak savunma sanayisinden yapay zekaya, uzay araştırmalarından yerli üretim teknolojilerine kadar geniş yelpazede etkinlikler, sergiler ve atölyeler gerçekleştirecek.

    86 finalist takım projelerini sergileyecek

    Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ana standı da iki farklı tematik çadırıyla ziyaretçileri bilim ve teknolojiyle buluşturacak.

    TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE), Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) ve Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünün yanı sıra Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) bu alanda yer alacak.

    Stantta, her yaştan ziyaretçiye yönelik bilimsel içerikler, deneysel atölyeler, teknoloji uygulamaları ve bilgi yarışmaları düzenlenecek.

    Etkinlikte, 86 finalist takım, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyelerinde projelerini sergileyecek. Festivalin ilk üç gününde 4 jüri odasında değerlendirmeler yapılacak. Yarışmaya Azerbaycan, Pakistan, KKTC ve Afganistan’dan 8 takım katılacak. Yaklaşık 260 öğrencinin yer alacağı çadırda öğrenciler projelerini ziyaretçilere anlatacak, sunumlarını gerçekleştirecek.

    BİTO tarafından hazırlanan “Ufkun Ötesinde” sergisinde Türkiye’nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in uzay görevleri kapsamında gerçekleştirdiği deneyleri, CUPOLA modülü, uzay görev eşyaları, astronot patchleri, uzay yolcusu oyunu ve “astronot olabilir miyim?” gibi interaktif düzenekler ile fotoğraf çekim alanı da yer alacak.

    22 farklı ülke, 47 binin üzerinde başvuru

    TEKNOFEST KKTC’ye 22 farklı ülkeden 47 binin üzerinde yarışmacı başvurdu. Türkiye ve KKTC yanında başvuru yapan ülkeler Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Burundi, Endonezya, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Mali, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan, Sudan, Tunus ve Özbekistan oldu.

    TEKNOFEST KKTC kapsamında 268 takım ve 1083 üye, finalist olmaya hak kazandı. Finalistlerin 334’ü kadın, 749’u ise erkeklerden oluştu. Yarışmalar 6 ana ve 13 alt kategoride düzenlenecek.

    Bu kapsamda, “Sosyal İnovasyon”, “Uçan Araba Simülasyon”, “Turizm Teknolojileri”, “TEKNOFEST Robolig Mavi Vatan”, “TEKNOFEST KKTC Araştırma Projeleri” yarışmaları ile “TEKNOFEST Drone Şampiyonası” gerçekleştirilecek. Finalde Afganistan, Azerbaycan, Endonezya, KKTC, Pakistan, Türkiye olmak üzere 6 ülkeden takımlar yarışacak. KKTC’den 20 finalist takım ve 103 finalist üye yarışmalarda yer alacak.

    KKTC TEKNOFEST kapsamında SOLOTÜRK, Türk Yıldızları, F-4 savaş uçakları, ATAK helikopterleri, HÜRKUŞ, Bayraktar TB2 ve AKINCI gösteri uçuşları gerçekleştirecek. ​​​​​​​

    KKTC KOSGEB KurkiyeUzayAjansi KuzeyKibrisTurkCumhuriyeti SanayiveTeknolojiBakanligi SOLOTURK Teknofest TEKNOFESTKKTC TUBITAK
    Paylaş. Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link
    Önceki YazıBakan Göktaş: Evlenecek gençlere %35’e varan indirim
    Sonraki Yazı Hollanda’dan elektrik tüketimini azaltma çağrısı
    Avrupanın Sesi avatarı
    Avrupanın Sesi
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)
    • Instagram

    İlginizi Çekebilir

    Almati1

    Türk Dünyasından Almatı’da güç birliği mesajı

    13 Mayıs 2025
    soloturk

    Rum basını gözünü TEKNOFEST KKTC’ye çevirdi

    2 Mayıs 2025
    ytb teknofest1

    YTB, kardeş vatan KKTC’de 34 gençle TEKNOFEST’te yerini aldı

    2 Mayıs 2025
    Yorum Yazın Cancel Reply

    Gündemdekiler
    Stockholm

    Stockholm’de çocuk şenliği düzenlendi

    Avrupanın Sesi14 Mayıs 2025

    Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ile İsveç Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği işbirliğinde 23 Nisan…

    ytb aa 1

    YTB ve AA iş birliğiyle uluslararası öğrencilere “Gazetecilik Eğitimi” başladı

    13 Mayıs 2025
    hanau gurbuz

    Bir anne, bir çiçek, bir mezar: Sedat’sız Anneler Günü

    13 Mayıs 2025
    Almati1

    Türk Dünyasından Almatı’da güç birliği mesajı

    13 Mayıs 2025
    Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Avrupa'nın Sesi, Avrupa'daki en güncel haberleri tarafsız, hızlı ve güvenilir bir şekilde okuyucularına sunmayı hedefleyen dijital bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, kültür, spor ve daha birçok alanda Avrupa gündemini yakından takip eder, öne çıkan gelişmeleri anında aktarırız.

    Amacımız, Avrupa'da yaşayan herkesin doğru bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamak ve farklı bakış açılarıyla zenginleşen bir haber deneyimi sunmaktır.

    E-mail: info@avrupaninsesi.com

    Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn WhatsApp
    Menüler
    • İmpressum
    • Künye Bilgisi
    • İletişim
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Reklam Politikası
    • Site Kullanım Koşulları
    Linkler
    Antalya Haber Ankara Boşanma Avukatı Dedicated Server Çilek Havuz Taksitle Araba mikroyesilim.com Maç bileti satın al Akor MyMaps mag-trade.com
    İzinsiz yazı, resim, videolar alınamaz. İçerik ekleyenlerin yazıları kendi sorumluluğundadır.
    © 2013 - 2025 Avrupanın Sesi Tüm Hakları Saklıdır.
    • İletişim
    • Künye Bilgisi
    • Haber Arşivleri
    • Yazarlarımız

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.