Almanya Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, ülkenin ekonomik gücünü koruyabilmesi için enerji fiyatlarının acilen düşürülmesi ve Güney Almanya’da yeni doğalgaz santralleri kurulması gerektiğini söyledi.
Söder, Augsburger Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada, yüksek enerji maliyetlerinin sanayi üzerindeki baskıyı artırdığını belirterek federal hükümeti harekete geçmeye çağırdı.
“Yalnızca daha ucuz bir enerji arzıyla iş yerlerini ve sanayi tesislerini koruyabilir, refahı sürdürebiliriz.” ifadelerini kullanan Söder, Alman sanayisinin uluslararası rekabet gücünü koruyabilmesi için ‘sanayi elektriği fiyatı’ uygulamasının derhal yürürlüğe girmesi gerektiğini vurguladı.
“Güney Almanya ekonomik kalbimizdir”
Söder, Almanya Ekonomi Bakanı Katherina Reiche’nin planladığı yeni doğalgaz santrallerinin özellikle Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde kurulması gerektiğini belirtti.
“Almanya'nın ekonomik kalbi Güney’de atıyor. Bunu görmezden gelen, ülke genelinde büyük bir ekonomik risk alır.” dedi.
Güney Almanya’nın yenilenebilir enerji yatırımlarında öncü bir bölge olduğunu hatırlatan Söder, bölgedeki yüksek enerji talebinin yeni doğalgaz santralleriyle güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.
Otomotiv sektörüne destek çağrısı
Açıklamasında otomotiv endüstrisine de değinen Söder, elektrikli araç üretimini desteklediklerini ancak 2035 sonrasında da farklı teknolojilere açık olunması gerektiğini belirtti.
“Otomotiv sektörü ekonomimizin can damarıdır. Almanya’nın yeniliğe açık bir teknoloji stratejisine ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.
