Sağlık söktöründe 19 yılı başarılı bir şekilde dolduran: Atagöz Hastanesi

Sağlık söktöründe 19 yılı başarılı bir şekilde dolduran: Atagöz Hastanesi
Sağlık söktöründe 19 yılı başarılı bir şekilde dolduran: Atagöz Hastanesi
Sağlık söktöründe 19 yılı başarılı bir şekilde dolduran: Atagöz Hastanesi
Sağlık söktöründe 19 yılı başarılı bir şekilde dolduran: Atagöz Hastanesi
Sağlık söktöründe 19 yılı başarılı bir şekilde dolduran: Atagöz Hastanesi

Özel Ata Sağlık Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Safiye Yılmaz, Avrupa’nın Sesi’ne konuk oldu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, 26 yıllık göz hekimi ve 10 yıllık göz profesörü olan Prof. Dr. Safiye Yılmaz, hem Atagöz Tıp Merkezi’nde hem de Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde gözün tüm alanlarında aktif olarak hizmet vermektedir. Özellikle katarak, refraktif cerrahi ve kornea nakli konularında uzman olduğunu belirten Yılmaz, sağlık sektörüne dair soruları yanıtladı.

Sağlık söktöründe 19 yılı başarılı hizmet

Ata Hastanesi'nin kuruluşu hakkında bilgi veren Yılmaz, 19 yıl önce Atagöz Kliniği olarak başladıklarını ve sadece göz üzerine hizmet verdiklerini belirtti. Daha sonra 10. yıllarında genel bir hastane açma isteği doğduğunu ve bu talebe yanıt vererek Ata Sağlık Hastanesi’ni açtıklarını ifade etti. Şu anda Ata Sağlık Hastanesi'nde 30 farklı branşta hizmet verdiklerini, tam donanımlı laboratuvar, görüntüleme sistemleri, yoğun bakım ve 24 saat hizmet veren ameliyathane gibi birimlere sahip olduklarını belirtti. Yılmaz, hastane ve kliniğinde aktif olarak çalıştığını, ayrıca ameliyatlarıyla ilgili olarak Atagöz kısmında da hizmet verdiklerini vurguladı.

Avrupa’ya açılmak istiyoruz

Avrupa'da genişleme planları hakkında konuşan Yılmaz, Ata Hastanesi'nin Münih'te ofisi bulunduğunu ve Avrupa'dan gelen talepleri değerlendirdiklerini söyledi. Münih'te bir klinikle işbirliği içinde olduklarını ve Avrupa'da farklı yerlerde ortak çalışma yapmayı düşündüklerini belirtti. Yılmaz çok yakın zamanda da Düsseldorf kentine de bir ofis açmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz.

Çok dilli bir hastaneyiz

Çok dilli bir hastane olduklarını vurgulayan Yılmaz, Almanca, İngilizce, Rusça ve Arapça gibi birçok dilde hizmet verebilen personellerinin bulunduğunu ifade etti. Hastaların internet sitesi üzerinden veya telefon aracılığıyla başvurabileceklerini, ilgili hekimle online görüşebileceklerini ve karar verdiklerinde kliniğe gelmeleri durumunda havalimanından alınacaklarını ve kendilerine yardımcı olunacağını belirtti.

Atagöz’de uzman kadro ile hizmet veriyoruz

Atagöz Hastanesi'nde uzman bir kadro ile hizmet verdiklerini belirten Yılmaz, gözde uzmanlaşmış 12 hekimin bulunduğunu ve her birinin farklı alanlarda uzmanlaştığını ifade etti. Göz tansiyonu, katarakt, kornea nakli gibi birçok alanda hizmet verdiklerini dile getirdi.

Yılmaz şöyle devam etti: Göz tansiyonu, göz içindeki basınç artışına bağlı olarak gelişen yapısal bir durumdur. Güneşe bakma, belirli yiyeceklerden kaçınma veya gözlük kullanma gibi dış etkenlerle ilişkilendirilemez. Göz içindeki sıvı normalde belirli bir döngü içinde akar, ancak bu döngüde bir tıkanıklık oluştuğunda basınç artabilir. Bu basınç, sürekli olarak göz sinirine baskı yaparak zamanla görme sinirinin beslenmesini etkileyebilir. Göz tansiyonu sinsi bir hastalıktır ve genellikle fark edilemez. Bu durum, zaman içinde ilerleyerek körlükle sonuçlanabilir. Göz tansiyonu için düzenli muayene önemlidir. Katarakt, çocuklarda ve yeni doğanlarda bile görülebilen bir durumdur. İleri yaşlarda ise göz merceğinin bulanıklaşması söz konusudur. Kataraktın tedavisi basit bir ameliyatla gerçekleştirilebilir. Akıllı mercek kullanarak uzak ve yakın mesafelerde gözlüksüz görme imkanı sağlayan bu ameliyat, hasta için konforlu bir seçenektir. Glokom ise geri dönüşsüz bir görme kaybına neden olabilen bir durumdur.”

Türkiye tıp alanında çok gelişti

Türkiye'nin tıp alanındaki gelişimine vurgu yapan Yılmaz, Türkiye'nin dünya çapında lider bir konuma geldiğini ve kliniklerinde dünya standartlarında hizmet verdiklerini söyledi.

Yılmaz çok yakın zamanda da Düsseldorf kentine de bir ofis açmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz.

DİTİB, Afrika’da yapılan katarakt ameliyatlarıyla binlerce kişiye yardım etti
Önceki DİTİB, Afrika’da yapılan katarakt ameliyatlarıyla binlerce kişiye yardım etti
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu