Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Okan Buruk: “Fiziksel ve mental olarak lige hazırız”

Bu haberin fotoğrafı yok

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Gaziantep FK karşısında alınan galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

“Şampiyonluk özgüveniyle başladık”

Buruk, takımın hem fiziksel hem de mental olarak lige hazır olduğunu belirterek,

“Geçen sezon şampiyon olduk ve bu özgüvenle lige başlıyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bugün sahada, giren-çıkan fark etmeden aynı oyunu oynamaya çalışan bir Galatasaray vardı. Erken goller bizi rahatlattı. Sıcak hava iki takım için de zorluydu.”

ifadelerini kullandı.

“Bireysel performanslar daha da artacak”

Maçın ilk bölümlerinde bazı oyuncuların zorlandığını dile getiren Buruk, genel performanstan memnun olduğunu söyledi:

“İstekli, arzulu, kazanmak isteyen bir Galatasaray sahadaydı. Bu daha ilk maç. Maç eksiği olan oyuncular var. Sane bize en geç katılan isim, sadece 15 gündür bizimle; ama ikinci yarı çok iyi oynadı. Zamanla tüm oyuncularımız hazır hale gelecek. Kadroda olmayan isimleri de önümüzdeki haftalarda sahada görmeyi planlıyoruz.”

“Barış gibi oyunculara ihtiyacımız var”

Gaziantep FK maçında 2 gol ve 1 asistle yıldızlaşan Barış Alper Yılmaz’a özel bir parantez açan Buruk, oyuncusunun çok yönlülüğüne dikkat çekti:

“Barış, üç yıldır bizimle ve hep değerli oldu; ama bu sezon başında performansını çok yukarı taşıdı. Ne zaman pas, orta veya şut yapacağını çok iyi biliyor. Fizik gücünü net kullanıyor, santrfor olarak oynadığında da bağlantı oyununa katkı veriyor. Dünyada hem sağ bek, sol bek, kanatlar hem de santrfor oynayabilen çok az oyuncu vardır. Onun performansından çok memnunum. Kişilik olarak da çok seviyorum. Elbette bu performanslar sonrası teklifler gelebilir; ama öncelikli hedefimiz Şampiyonlar Ligi. Bu sezon elimde Barış gibi oyunculara daha çok ihtiyacım var.”