Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Nevruz’un habercisi son cemre bugün toprağa düşüyor

“Ateş, kor, köz” gibi anlamları olan ve halk arasında birer hafta arayla düştüğü kabul edilen cemrenin sonuncusu, Türk dünyasında doğanın uyanışı olarak adlandırılan Nevruz Bayramı’nın habercisi olarak biliniyor.

"Ateş, kor, köz" gibi anlamları olan ve halk arasında birer
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Nevruz Bayramı'nın habercisi olan son cemre bugün toprağa düşecek. 

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

"Ateş, kor, köz" gibi anlamları olan ve halk arasında birer hafta arayla düştüğü kabul edilen cemrenin, soğuk kış günlerinin ardından havayı, suyu ve toprağı ısıttığına inanılıyor.

Havaların ısınmasını temsil eden, baharın yaklaştığının göstergesi olan cemrelerden ilki 19-20 Şubat'ta havaya düştü.

İkinci cemrenin de 26-27 Şubat tarihlerinde suya düştüğüne inanılıyor.

Türk dünyasında doğanın uyanışı olarak adlandırılan Nevruz Bayramı'nın habercisi olarak bilinen üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşüyor.

Son cemre ile beraber artık baharın geldiği kabul ediliyor. 

"Cemre düşmesi" ayrıca hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.