A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu ilk maçında yarın deplasmanda oynanacak Gürcistan karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu. Montella, “Kuşkusuz benim açımdan en önemli maçımız” dedi.
Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.
- WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
- Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
“Hazırız, İstediğimiz Sonucu Alacağız”
Tiflis’teki Boris Paichadze Ulusal Stadı’nda milli futbolcu Merih Demiral ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Montella, rakibi ciddiye aldıklarını söyledi:
“Gürcistan saygı duyduğumuz bir milli takım. Son yıllarda büyük gelişim kaydettiler, Avrupa Şampiyonası’nda da ülkelerini gururlandırdılar. Zorlu bir maç olacak ama biz hazırız. İstediğimiz sonucu almak için sahaya çıktığımızda elimizden gelen her şeyi yapacağız.”
Arda Güler Sorusu
Arda Güler’in hangi pozisyonda oynayacağı sorusuna Montella şu yanıtı verdi:
“Arda’nın bu sezon tüm maçlarını izledim. Orta saha, forvet arkası dahil farklı pozisyonlarda görev aldı. Tüm alanları görebilen bir futbolcu. Her maçın hikayesi farklıdır. Arda, farklı pozisyonlarda oynama yeteneğine sahip.”
“Futbolcuların Motivasyonu Yüksek”
Milli Takım’daki futbolcuların kulüp değişiklikleriyle ilgili motivasyon sorusuna Montella, “Büyük futbolcular bu tarz şeylerden etkilenmez. Oyuncularımız buraya geldikleri andan itibaren ruhen ve fiziken burada olmak istediklerini kanıtladılar” yanıtını verdi.
Hücum hattındaki formda oyunculara dikkat çeken Montella, “Rekabet her zaman pozitif etki yaratır. Endişe etmemiz gereken tek durum formda oyuncuların olmamasıdır. Bizim elimizde ise maça sonradan girip fark yaratabilecek futbolcular var” ifadelerini kullandı.
“En Önemli Maçımız”
Gürcistan Teknik Direktörü Willy Sagnol’un “Türkiye maçı en önemli maçımız” sözlerini hatırlatan Montella, “Kuşkusuz benim açımdan da en önemli maçımız. Rakibimizin gücünü biliyoruz, ona göre hazırlandık” diye konuştu.
Statta coşkulu bir atmosfer beklediklerini söyleyen Montella, “Her maçın hikayesi farklıdır, tüm varyasyonlara göre hazırlığımızı yaptık” dedi.
Merih Demiral: “Cevabı Sahada Vereceğiz”
Milli futbolcu Merih Demiral da maç öncesi yaptığı açıklamada, galibiyet hedeflediklerini söyledi:
“Grubun en önemli maçlarından biri. Galibiyetle başlamak istiyoruz. Gürcistan kendini geliştirdi ama biz de çok geliştik. Çok konsantreyiz, inşallah yarın sahada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz. En iyi cevabı sahada vereceğiz.”
Gruptaki hedefleri için ise, “Uzun yıllar sonra Dünya Kupası’na katılma şansımız var. Liderlik uzak değil, maç maç bakmak istiyoruz” dedi.
Gürcistan’ın yıldızı Khvicha Kvaratskhelia hakkında da konuşan Merih, “Kvara ile karşılıklı oynadım, bana bacak arası atmadı ama iyi futbolcu. Onlardan çekinmiyoruz, kendimizi biliyoruz, cevabı sahada vereceğiz” ifadelerini kullandı.