ANKARA - Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Ankara'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, ittifakın iyi komşuluk ilkeleri temelinde hareket etmesi gerektiğini belirterek, NATO üyesi ülkelerin güvenlik hassasiyetlerinin dikkate alınmasının önemine vurgu yaptı.
Trump-Erdoğan görüşmesi sonrası dikkat çeken açıklama
Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.
👉 WhatsApp Kanalına KatılMiçotakis'in açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından geldi.
Trump-Erdoğan görüşmesini doğrudan değerlendirmekten kaçınan Miçotakis, NATO içinde güven ve iş birliğinin korunabilmesi için iyi komşuluk ilişkilerinin temel ilke olması gerektiğini söyledi.
"İlişkileri geliştirmek istiyoruz"
Ankara'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Miçotakis, Türkiye ile diyalog ve iş birliğinin sürdürülmesinden yana olduklarını belirtti.
Yunanistan'ın, Avrupa'nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesini desteklediğini kaydeden Miçotakis, bunun NATO'ya alternatif değil, ittifakı tamamlayan güçlü bir Avrupa savunma yapısı anlamına geldiğini dile getirdi.
Savunma harcamalarına dikkat çekti
Miçotakis, Yunanistan'ın savunma harcamalarının milli gelirin yüzde 3,5'ine ulaştığını belirterek, 25 milyar euroluksilahlı kuvvetleri modernizasyon programının devam ettiğini açıkladı.
Başbakan Miçotakis ayrıca, ABD ile İran arasında ilan edilen ateşkesin korunmasını umut ettiklerini belirterek, bölgesel sorunların çözümünde diplomasinin öncelikli yol olması gerektiğini ifade etti.
