Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Kelsterbach’ta coşkulu hatim merasimi

Almanya’nın Hessen Eyaleti Kelsterbach beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne

Almanya’nın Hessen Eyaleti Kelsterbach beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fevzi Çakmak Camii’nde hatim merasimi düzenlendi.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Kur’an kurslarında hatimlerini tamamlayan 18 öğrenciye yönelik düzenlenen hatim merasiminde öğrencilere belge ve çeşitli hediyeler verildi. Merasime, öğrenci velileri başta olmak üzere cami cemaati ile çevre derneklerden çok sayıda davetli katıldı.

galeri ze3l1pWjEO9eTJHFPSrF

Kurs öğrencilerinin sunumu ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan merasimde cemiyet başkanı Esalet Baca, eğitim ve öğretim yılı içeresinde büyük özveride bulunarak görev yapan tüm görevlilere ve destek sunan velilere teşekkür etti. Baca, velilerin desteğiyle farkındalık oluşturacak bir çok etkinlik yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Din görevlisi Rıdvan Dönmez’in organizesinde düzenlenen hatim merasimi, öğrencilerin sure okumalarıyla başladı. Ardından salat-ü selamlar eşliğinde Kur’an-ı Kerimi hatmeden 18 öğrenci hocaları tarafından taçlandırıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan din görevlisi Rıdvan Dönmez, Kur’an-ı Kerim‘i okumak, anlamak, emir ve tavsiyelerini hayata yansıtabilmenin önemine vurgu yaptı.

Salgın ortamında geçen kurs eğitiminde çocukların özellikle yüz yüze sosyal ilişkilere özlem duyduğuna dikkat çeken Dönmez, “Bu süreçte anne ve babaların büyük destekleriyle bugün bu güzel tablo ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

galeri lIQLW2s5hkykA53yM3o4

Öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahilerle devam eden merasim, sema gösterisiyle renklendi.

Yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleşen ve üç saat boyunca ilgiyle izlenen merasim, hatim duasının ardından Kur'an-ı Kerim’i hatmeden öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln