İskeçe Siriza Milletvekili Zeybek, ‘Sağlık sistemindeki çöküş ve İskeçe Devlet Hastanesi’

İskeçe Siriza Milletvekili Zeybek, ‘Sağlık sistemindeki çöküş ve İskeçe Devlet Hastanesi’

Zeybek açıklamasında, Yunan Hükümeti’nin farklı bir ülkeden söz ediyor olmalı, çünkü 2020 yılından bu yana süren %9’luk ekonomik durgunluğu pandemiden dolayı çöken sağlık sistemini ve özellikle enerji fiyatlarındaki artışı ve enflasyonun yaratmış olduğu sorunları umursamamaktadığını ifade etti.

Yunan Hükümeti’nin pandemiyi geçici bir süreç olarak gösterme konusundaki ısrarı tehlikeli bir durum yaratmaktığına vurgu yapan İskeçe Siriza Milletvekili Hüseyin Zeybek, Yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranın %98.2’ye, can kaybının 19.500’e ulaştığı, günlük hastaneye yatış sayısının ve ölümlerin son derece yüksek olduğu bir dönemde Hükümet Sağlık bütçesinde 820 milyon Euro’luk bir kesinti yapmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Yunan hükümeti yoğun bakım üniteleri dışında entübe edilen hastaların ölüm oranları hakkında yapılan bilimsel araştırmayı bildiği halde topluma yalan söylemeye devam ettiğine dikkat çeken Zeybek, “ Tsiodras ve Litras raporuna göre yoğun bakım üniteleri dışında entübe edilen hastaların ölüm oranı %87 artış göstermektedir oysa sağlık sistemi desteklenmiş olsaydı bu ölümlerin %38.4 kaçınılabilirdi. Sağlık sistemindeki çöküşün karakteristik örneği İskeçe Devlet Hastanesi’nde yaşanan durumdur. 

Sağlık personeli eksikliğinden dolayı rutin ameliyatların yapılamaması, yoğun bakım ünitesinin iki yıldan bu yana hizmet dışı olması ve bunun sonucunda entübe edilen hastaların ölüm oranı %99’a ulaşmasıdır.” belirtti.

Zeybek şöyle devam etti: Yunan Hükümeti işlenen bu sağlık cinayetine daha ne kadar göz yumacaktır? Üzücü bir gerçek Devlet Sağlık Sistemine ve Sosyal Devlete inanmayan Neoliberal bir hükümet tarafından yönetiliyor olmamızdır. Yaşanan bu ekonomik ve sağlık hizmeti krizinden kurtulabilmemiz için acil bir rota değişikliğine gidilmelidir. Bu sosyal adaletsizliği ortadan kaldırabilmek için Siriza hükümetine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Köln DİTİB Merkez Camii’de üçüncü kez aşı kampanyası düzenleniyor
Önceki Köln DİTİB Merkez Camii’de üçüncü kez aşı kampanyası düzenleniyor
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı