Görev süresi sona eren Almanya’nın Essen Başkonsolosu Cebeci’den veda mesajı

Görev süresi sona eren Almanya’nın Essen Başkonsolosu Cebeci’den veda mesajı

Görev süresi sona eren Almanya’nın Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, “Essen’deki görevim bana eşsiz bir mesleki deneyim kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda ailece beraberimizde götüreceğimiz ve titizlikle muhafaza edeceğimiz güzel dostluklar da kazandırdı” dedi.

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, görev süresinin sona ermesinden dolayı bir vea mesajı yayımladı.

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, sosyal medya hesabından yayımladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

Muhterem vatandaşlarımız,
Türk Toplumunun değerli mensupları,
2017 yılının Temmuz ayında başladığım ve yaklaşık 4,5 senedir onurla sürdürdüğüm görevim bugün itibariyle sona ermektedir.
Tüm bu süreç boyunca mesai arkadaşlarımla birlikte buradaki varlık sebebimizin sizler olduğunu daima hatırda tutarak çalışmalar yürüttük. Toplumumuzun tamamını kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşım benimsemeyi ilke edindik. Tüm paydaşlarımızla yakın temas içinde kalmaya özen gösterdik. Kapımızı ve gönlümüzü herkese açık tuttuk. Bu çabalarımızın toplumumuzda ve Alman muhataplarımızda karşılık bulduğunu görmekten mutluluk duydum.

Türk Toplumunun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya gibi önemli bir Eyalette görev yapmaktan, yaklaşık 300 bin kişilik siz Türk Toplumuna ve ülkeme hizmet etmekten büyük gurur duydum.

Başta Türkçe olmak üzere, eğitim konularına özel bir önem atfettik. Bu alanda faaliyet gösteren tüm paydaşlarla çeşitli etkinlikler düzenleyerek Türk toplumunun farkındalığını arttırmaya çalıştık. Eğitim alanında kat edeceğimiz mesafe, Türk toplumunun hak ettiği konuma gelmek için kilit önemde olmayı sürdürmektedir.

İki ülke ilişkileri bakımından zor bir döneme tekabül eden görev sürem boyunca, hem Türk Toplumu bakımından hem de Alman makamlarıyla ilişkiler bakımından köprü işlevi görmek için yoğun çaba sarfettik. İlgili Alman makamlarıyla yakın temas ve işbirliği içinde olmaya, görev bölgemiz itibariyle ülkelerimiz arasındaki ilişkileri her alanda ileri taşımaya özen gösterdik.

Irkçılık, yabancı ve İslam düşmanlığı ile mücadele temel önceliklerimiz arasında yer aldı. Mağdur edilen kişi ve kurumlarımızın yanında olduk, onlara destek sağlamaya gayret ettik.
Bu yıl İşgücü Göçü Anlaşması’nın 60. yıldönümünü muhtelif etkinliklerle kutlarken, toplumumuzun hem Türkiye’ye hem de Almanya’ya sağladığı katkı ve zenginliği bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak imkanı bulduk. İnsanlarımızın bu ülkeye her alanda sağladıkları katkılara şahitlik etmek ve bunların takdir edildiğini görmek beni ziyadesiyle memnun etti.

Konsolosluk hizmetlerinde vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm müracaatçıların memnuniyetini esas alan; özenli, hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı temel ilke edindik. İşlem hacmi itibariyle en üst sıralarda bulunan Temsilciliğimizde, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini de dikkate alarak, hizmet kalitemizi daha da yükseltmenin arayışı içinde olduk. Personelimiz pandemi şartlarında dahi özveriyle çalışarak kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam etti. Zor şartlarda çok sayıda vatandaşımızın tahliyesini başarıyla gerçekleştirdik. Bu vesileyle tüm mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Bu süreçte dernek ve STK’larımızdan, kanaat önderlerimizden, basın mensuplarımızdan, iş insanlarımızdan ve çeşitli kesimlerden vatandaşlarımızdan yakınlık ve destek gördüm. Önceki Belin Büyükelçimiz Sayın Ali Kemal Aydın ve şimdiki Büyükelçimiz Sayın Ahmet Başar Şen’in kıymetli destek ve yönlendirmelerinden istifade ettim. Diğer Başkonsoloslarımızla yakın koordinasyon içinde çalıştık. Ataşelerimizle uyumlu bir mesai arkadaşlığı yaptık. Çok sayıda Alman dostumuzdan yardım ve destek gördük. Hepsine teşekkürü bir borç biliyorum. Görevi devredeceğim değerli meslektaşım Tolga Şimşir’e şimdiden başarılar diliyorum.

Essen’deki görevim bana eşsiz bir mesleki deneyim kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda ailece beraberimizde götüreceğimiz ve titizlikle muhafaza edeceğimiz güzel dostluklar da kazandırdı.

Yoğun ve dolu dolu geçen bu onurlu görevi tamamlarken, hepinize içten selam ve saygılarımı sunuyor, sağlık ve esenlik dolu günler temenni ediyorum. Saygılarımla.

Dışişlerinden Yunanistan’a “casus” tepkisi
Önceki Dışişlerinden Yunanistan’a “casus” tepkisi
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı