Essen’de Türk seçmenlerin sandığa yoğun ilgisi devam ediyor

Essen’de Türk seçmenlerin sandığa yoğun ilgisi devam ediyor
Essen’de Türk seçmenlerin sandığa yoğun ilgisi devam ediyor
Essen’de Türk seçmenlerin sandığa yoğun ilgisi devam ediyor
Essen’de Türk seçmenlerin sandığa yoğun ilgisi devam ediyor

Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, seçim merkezinde Avrupa’nın Sesi Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Mehmet Hasan’a açıklamada bulundu. 

Essen’de 68 bin oy kullanıldı
Seçime olan ilginin ilk günkü yoğunluğuyla devam ettiğini söyleyen Başkonsolos Aydın, “Bugün sadece hafta sonu olan beklentimizin biraz altında kaldık. Sabah iyi başlamıştık, oldukça yoğun bir katılım öngörüyorduk. Fakat gün içerisinde biraz beklentilerimizin altında kaldık açıkçası. Bunun sebebinin havanın güzel olması ve vatandaşlarımızın marketlerdeki, pazardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere günü biraz ona ayırmış olduklarını düşünüyoruz. Diğer bölgelerde de katılım benzer bir durumdaymış. Ancak bugüne kadarki toplama baktığımızda 9 günlük toplamda Almanya genelinde katılımda çok güzel bir artış var.

Bizim kendi başkonsolosluk bölgemiz olarak şu an itibariyla 68 bine ulaştık” ifadelerini kullandı. 

Essen önde gelen seçim merkezi
Şu an dünya genelinde çok oy kullanılan seçim merkezinin Essen olduğunu dili getiren Aydın, “Dünya genelinde çok oy kullanılan, vatandaşlarımızın gelip en çok oy kullandığı Essen seçim merkezi olarak rekorumuzu koruyabilirsek önde gidiyoruz” dedi. 

Çalışmaları yakınen takip ediyoruz
Sandık kurullarındaki çalışmaları değerlendiren Aydın, “Gerek sandık kurulundaki çalışma arkadaşlarımız, gerek komisyondaki arkadaşlarımız, gerekse güvenlik biriminde görevli arkadaşlar düzenli çalışıyorlar. Zaten en ufak bir konuda istişare ediyoruz, irtibattayız. En ufak tatsız bir konu olduğunda onu değerlendiriyoruz ve gereği neyse onu yapıyoruz. Bazen istenmeyen durumlarla da karşılaşılabiliyor, ama onu vatandaşlarımızdan olabilecek, gelebilecek haklı şikayetleri her zaman değerlendiriyoruz. Güvenlik personeli de biz de gerçekten uzun saatler burada görev veriyor. Onların işi de çok zor. Binlerce vatandaşımızın giriş çıkış yaptığı bir yerde, kalabalık kontrolü de aslında zor bir zor bir iştir. dolayısıyla mekanımız da çok büyük, alanımız da çok büyük. Bu alana uygun bir şekilde güvenlik önlemlerini ödün vermeden özveriyle gerçekleştiriyorlar. O açıdan da gerçekten çok yoğun bir emek veriyorlar” diye konuştu.

Bir oyumuz var ve onu kullanacağız
Türkiye için vatandaşları oy vermeye davet eden Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Önümüzde dört günümüz var. Bu dört günde vatandaşlarımızı bekliyoruz. Türkiye için oy vermeye davet ediyoruz. Son günlerde gelen, ilk defa oy kullanan genç arkadaşlarımız çok fazla, bundan da memnuniyet duyuyoruz. Onlardaki o heyecanı görmek Türkiye'nin bu kaderine ortak olmak hepimizin hakkı. Bir oyumuz var ve onu kullanacağız.”

Essen seçim merkezini ziyaret eden YTB Başkan Yardımcısı Adem Günaydın, çalışmalar hakkında Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’dan bilgi aldı.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği konvoyuna saldırı düzenlendi
Önceki Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği konvoyuna saldırı düzenlendi
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı