Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Edirne’nin Pehlivanları Kırkpınar İçin Kemer Peşinde

Edirne’nin ev sahipliğinde 4-6 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 664. Tarihi Kırkpınar
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Edirne’nin ev sahipliğinde 4-6 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde, Edirneli pehlivanlar madalya hedefiyle antrenmanlarını sürdürüyor. Sarayiçi Er Meydanı’nda sıcak havaya rağmen tempolarını düşürmeyen sporcular, kürsüye çıkarak kente gurur yaşatmak istiyor.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Yaklaşık 15 güreşçinin hazırlandığı antrenmanlarda, tecrübeli isimler genç sporculara rehberlik ediyor. Edirne ekibi, bu yıl ev sahibi olmanın avantajını başarıya dönüştürmeyi amaçlıyor.

New folder 2025 haziran 20 20250620 2 69589709 114298300

“Bu Yıl Edirne Madalyayla Dönecek”

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Şamil Doğu Delen, pehlivanların antrenmanlarını yakından takip ettiklerini belirterek, sporculara yağ ve kispet gibi malzeme desteği verdiklerini söyledi.

Delen, “Bu yıl dört ayrı grup halinde Kırkpınar’a hazırlanan güreşçilerimiz var. Edirne’nin bu yıl madalyasız kalmayacağına inanıyoruz. Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü güreşe büyük destek veriyor. Biz de bu emekleri boşa çıkarmayacağız,” dedi.

New folder 2025 haziran 20 20250620 2 69589709 114298309

“Kırkpınar, Yağlı Güreşin Olimpiyatı”

Edirne Belediyesi pehlivanlarına mentorluk yapan eski başpehlivan Talat Çelik, Kırkpınar heyecanının arttığını vurgulayarak, “Kırkpınar yağlı güreşin olimpiyatı. Edirne’nin biraz daha ilgi göstermesiyle başpehlivan da buradan çıkacak. Hazırlıklarımız hızla sürüyor, destek veren herkese teşekkür ederiz,” diye konuştu.

New folder 2025 haziran 20 20250620 2 69589709 114298300 1

“Hedefimiz Kırkpınar’da Madalya”

Edirne Belediyesi pehlivanlarından Serkan Makas, Antalya kampından moralli döndüklerini belirterek, “Lig güreşlerinde başarılı bir sezon geçiriyoruz. İnşallah Kırkpınar’da da Edirne’yi madalyayla temsil edeceğiz,” dedi. Makas, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Genç pehlivan Atakan Makas ise Manavgat güreşlerinde finale çıktığını hatırlatarak, “Bu yıl hedefim Kırkpınar’da başaltı kategorisine yükselmek. Lig güreşlerinde de şansımız var ama bu başarıyı Sarayiçi’nde elde etmek istiyorum,” ifadelerini kullandı.

Bir diğer sporcu Metin Yıldıztaşı, 30 dereceyi aşan sıcak havada çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve emeklerinin karşılığını alacaklarına inandıklarını belirtti.

Bayram Gümüşdağ, Burak Altıok, İbrahim Taha Meriç, Burak Kızıltoprak ve Musa Özgün de ustalarının gözetiminde Kırkpınar için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.