Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 10 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi için bulunduğu
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 10 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi için bulunduğu Lahey’de Donald Trump ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, İsrail-İran arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki insani trajedinin bir an önce sonlandırılmasında yakın diyaloğun önemini vurguladı.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

nato2

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve eşinin, Lahey’de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan liderler ve eşleri onuruna verdiği akşam yemeği sonrasında bir araya geldi.

nato1

Görüşme, Kraliyet Sarayı’nda basına kapalı gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, enerji ve yatırım başta olmak üzere farklı alanlarda iki ülkenin büyük potansiyele sahip olduğunu, özellikle savunma sanayi alanındaki işbirliğinin ilerletilmesinin toplam 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşılmasını kolaylaştıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü.

nato3

Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın gayretleriyle İsrail-İran arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladığını, bunun kalıcı olmasını temenni ettiğini, Gazze’deki insani trajedinin bir an önce sonlandırılmasında ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın barışçıl çözümünde yakın diyaloğun önemini vurguladı.

İki lider, NATO’nun önde gelen müttefikleri olarak, İttifakın caydırıcı gücünün pekiştirilmesi için atılacak adımların ehemmiyetine dikkati çekti.