CHP lideri Kılıçdaroğlu'na karşı bir aday daha: 'Görevden kaçmam'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na karşı bir aday daha: 'Görevden kaçmam'

CHP'de seçim sonrası başlayan muhasebe Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'istifa çağrıları' ile devam ediyor. 

MYK'nın komple değiştiği partide, 'değişim' mesajları yankılanırken, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in ardından Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan da koltuğa talip olduğunu duyurdu. Özcan, "Kimse cesaret göstermezse böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam."dedi.

28 Mayıs'ta sandıktan zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından muhalefet cephesinde gözler Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. CHP lideri ise istifa çağrılarına , "Ortaya çıkan tabloyu ağır yenilgi olarak kabul etmek doğru değil" diyerek kulak tıkadı. Ancak, seçim sonrası CHP'de 'değişim'in startı verildi.

Partide liderlik için Ekrem İmamoğlu'nun adı öne çıkarken, Kılıçdaroğlu ise İmamoğlu'nun adaylığına 'Önceliği İstanbul' diyerek cevap verdi.  

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI
İmamoğlu'nun 'değişim' çağrısının ardından, CHP Grup Başkanı Özgür Özel de isyan bayrağını açtı. Özel, "CHP'de değişim olmalı Kılıçdaroğlu bunun önünde durmamalı" diyerek üzerine düşen sorumluluğu yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bu sorumluluğa genel başkanlığın dahil olup olmadığı da sorulan Özel, "Dahil" cevabını verdi.

BİR ADAY DAHA!
Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in ardından, Kılıçdaroğlu'nu en çok eleştiren isimlerden Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan da koltuğa talip olduğunu duyurdu. "Kimse cesaret göstermezse böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam" diyen Özcan, "Hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih, 'bu görevi sana yüklüyorum’ derse ben kaçınmam" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Türkiye'deki öğrenimin ardından Balkanlar'a dönen öğrenciler için Türkçe avantaj sağlıyor
Önceki Türkiye'deki öğrenimin ardından Balkanlar'a dönen öğrenciler için Türkçe avantaj sağlıyor
Krefeld'de Müslümanlar sevinçli:  Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak
Sonraki Krefeld'de Müslümanlar sevinçli: Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak