Türkiye’de dört farklı ilde başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan yoğun müdahale ediliyor. Yetkililer kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı:,
Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.
- WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
- Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
Bursa (Kestel – Gürsu)
Nilüfer ilçesinde iki ayrı noktada başlayan yangın nedeniyle Kestel ve Gürsu çevresinde yerleşim yerlerine tehdit oluşturdu. Karayolu trafiğe kapatıldı ve Karahıdır Mahallesi tahliye edildi. Helikopterler, itfaiye araçları ve vatandaşlar müdahaleye katkı sağlıyor. 🌾 Uşak & Manisa
Uşak’ın Banaz/Banaz’a bağlı Kızılhisar civarında başlayan yangın, çevredeki ormanlara yayıldı. 21 hane ve 1 hayvan çiftliği tedbir amacıyla boşaltıldı. Manisa’nın Sarıgöl ve Uşak’ın Eşme ilçelerinde çıkan yangınlarda da toplam 20 hane tahliye edildi. Havadan müdahaleler yapıldı ancak karanlık saatlerde çalışmalar yerden devam ediyor.
Karabük (Safranbolu – Çavuşlar)
Safranbolu’daki yangın 4. gününde devam ediyor. Zorlu arazi koşullarında 2 uçak ve 23 helikopterle birlikte kara unsurları da sahada. Havadan müdahale sis ve duman nedeniyle sınırlı kalırken ekipler gece boyunca söndürme çalışmalarını sürdürüyor.
Kahramanmaraş (Onikişubat – Çamlıbel)
Ormanlık alanda başlayan yangın; 3 evi yaktı, yaklaşık 130 kişi AFAD ve jandarma tarafından güvenli bölgeye tahliye edildi. Sabah saatlerinde yeniden yangın riski düşük bölgelerde çalışmalar sürüyor.