İstanbul’da bir otelde zehirlenerek hayatını kaybeden Böcek ailesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 şüpheli hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Soruşturma, Fatih’te konakladıkları otelde fenalaşan Kadir Muhammet Böcek, Masal Böcek, anne Çiğdem Böcek ve baba Servet Böcek’in kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmesi üzerine başlatılmıştı.
Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.
👉 WhatsApp Kanalına KatılHazırlanan iddianamede, şüpheliler Serkan Kışı, Zeki Kışı, Doğan Cağferoğlu, Hakan Oğlak ve Muhammad Moeen Ud In Chıshtı’nın, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadarayrı ayrı hapisle cezalandırılmaları istendi.
İddianamede Rustemsha Batyrov hakkında ise “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Öte yandan, şüpheliler Fatih Tektaş, Mahmut Keser, Fahri Mustafa Orel, Ercan Erdoğan ve Yusuf Dalkılıç hakkında “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ile “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçlarından; Doğan Cağferoğlu, Zeki Kışı, Serkan Kışı, Hakan Oğlak ve Rustemsha Batyrov hakkında ise “taksirle yaralama” suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildi.
Hazırlanan iddianamenin ilgili mahkemece kabul edilmesi halinde, şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
