Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Özlem Çerçioğlu AK Parti’de: alnım ak, başım dik

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’den istifa ederek AK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’den istifa ederek AK Parti saflarına katıldı. Katılım sonrası AK Parti’nin 24. yaş günü programında ilk açıklamalarını yapan Çerçioğlu, hizmetlerine güçlenerek devam edeceğini belirtti. “Alnım ak, başım dik” sözleriyle kararlılığını ifade etti.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Çerçioğlu’nun Hizmet Sözleri

Çerçioğlu, konuşmasında Aydın’a yönelik hizmetlerin artarak süreceğini vurguladı. “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Aydın’a daha çok katkı sağlayacağım” diyen Çerçioğlu, geçmişte yaşanan tartışmalara rağmen yargıdan çekinmediğini dile getirdi. “Yaşadığım sorunları açıklamak siyasi ahlak açısından uygun değil, gerekirse detaylar kamuoyuyla paylaşılır” açıklaması yaptı.

CHP’den İstifanın Sebepleri

Özlem Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP’den neden ayrıldığını da anlattı. Partide yaşanan anti-demokratik uygulamalar ve kendisinin temel prensipleriyle örtüşmeyen durumların bulunduğunu belirten Çerçioğlu, “Aydınlılara ve aileme dürüstlükle hizmet etmekten taviz vermedim, bu yüzden CHP ile aynı yolda yürüyemiyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca, taleplerini dile getirdiği halde kendisi ve ailesinin hedef alındığını aktardı.

Yeni Başlangıç ve Hizmet Vurgusu

Daha sonra yaptığı açıklamada, “CHP’de siyaset yapma imkanı kalmadığından üyelikten istifa ediyorum” diyen Çerçioğlu, AK Parti çatısı altında Aydınlılara hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. “Hiçbir ayrım gözetmeden bugüne kadar olduğu gibi aynı azimle hizmet edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” dedi ve Aydın halkına selamlarını iletti.

Özlem Çerçioğlu’nun bu kararı, Türkiye’de yerel siyasetin önemli dönüm noktalarından biri olarak kayda geçti. Aydın’da hizmetlerin nasıl şekilleneceği merakla takip ediliyor.

CHP’den AK Parti’ye geçiş süreci ve Başkan Çerçioğlu’nun açıklamaları, siyasetteki dengelerin yeniden nasıl kurulacağını gösterecek nitelikte. Özellikle yerel yönetimlerdeki bu tür değişimlerin ülke genelindeki etkileri uzmanlar tarafından dikkatle izleniyor.