Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Almanya’da 50 Yıllık Çikolata Devi İflas Sürecine Girdi

Almanya’da 50 Yıllık Çikolata Devi İflas Sürecine Girdi
9520 Hit

DreiMeister Spezialitäten, artan maliyetler nedeniyle iflas sürecine girdiğini açıkladı. Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalyaeyaletine bağlı Werl kentinde faaliyet gösteren şirket için 21 Mayıs 2026 tarihinde geçici öz yönetim süreci başlatıldı.

Yaklaşık 50 yıllık geçmişe sahip olan şirketin faaliyetlerini şimdilik durdurmayacağı belirtilirken, üretimin normal şekilde devam edeceği ve mevcut siparişlerde aksama yaşanmayacağı ifade edildi. Şirkette yaklaşık 110 kişinin çalıştığı bildirildi.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

Şirket yönetimi tarafından yapılan açıklamada, çalışan maaşlarının güvence altında olduğu kaydedildi. Yeniden yapılandırma sürecinin mevcut yönetici Markus Luckey tarafından yürütüleceği, geçici kayyum olarak ise ekonomi hukukçusu Michael Schütte’nin görevlendirildiği açıklandı.

Artan Kakao ve Enerji Maliyetleri Krizi Derinleştirdi

Şirket yöneticisi Markus Luckey, mali sıkıntının temel nedenleri arasında yükselen ham madde fiyatları, enerji giderleri ve personel maliyetlerini gösterdi. Özellikle son dönemde tarihi seviyelere ulaşan kakao fiyatlarının Alman şekerleme sektörünü ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

El yapımı trüf ve pralin çeşitleriyle tanınan DreiMeister Spezialitäten’in temellerinin 1950’li yıllarda atıldığı ifade edildi. Şirketin ürünleri bugün 20’den fazla ülkeye ihraç edilirken, müşteri portföyünde oteller, hava yolu şirketleri ve Michelin yıldızlı restoranların da bulunduğu aktarıldı.

Avrupa’da Gıda Sektöründe Alarm Zilleri

Son dönemde Avrupa genelinde enerji maliyetleri ve ham madde fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle çok sayıda gıda şirketinin finansal baskı altında olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, özellikle kakao fiyatlarındaki sert artışın çikolata sektöründe yeni iflasları tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.