Aiman Mazyek, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Başkanlığı’nı bırakıyor

Aiman Mazyek, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Başkanlığı’nı bırakıyor

Foto Kaynak: islam.de

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi’ne 13 yılı aşkın bir süredir başkanlık eden Aiman Mazyek görevinden ayrılacağını açıkladı. 

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Aiman Mazyek’in önümüzdeki Haziran ayında ZMD’nin yöneticiliğinden geri çekileceği bildirildi.

 

Kamuoyu ile paylaşılan açıklamada olağanüstü ayrılık için bir sebep gösterilmedi. 55 yaşındaki Mazyek, böylece mevcut görev süresinin ortasında görevinden istifa etmiş olacak. ZMD tarafından yapılan basın açıklamasına göre Mazyek, "Artık direksiyona başkalarının geçme zamanı geldi" ifadesinde bulundu. Mazyek'in görevi ilk etapta geçici bir başkana devredeceği belirtildi. ZMD’nin ise yeni bir başkan atamak üzere konsey temsilcilerini genel kurula davet edeceği bildirildi. ZMD yönetim kurulu, görevden ayrılan başkana şimdiye kadar sergilediği özverili çalışmalar ile konseye bağlılığı için teşekkür etti ve ayrılışından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Aiman Mazyek 2002-2010 yılları arasında önce ZMD Genel Sekreteri, ardından da Merkez Konsey Başkanı olarak görev yapmıştı. ZMD halen dokuz eyalet birliği derneği, 14 Müslüman çatı kuruluşu, yaklaşık 300 cami derneğinden oluşan bir İslami çatı kuruluşudur. 
(Yasin Baş)

Almanlar daha fazla mülteci istemiyor
Önceki Almanlar daha fazla mülteci istemiyor
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı