Almanlar daha fazla mülteci istemiyor

Almanlar daha fazla mülteci istemiyor
Almanlar daha fazla mülteci istemiyor
Almanlar daha fazla mülteci istemiyor

Almanya'da yapılan bir araştırmadan çıkan sonuca göre ülkede iltica başvurularının 2023 yılında önemli ölçüde artması Almanların sığınmacı ve mültecilere yönelik bakışlarını olumsuz yönde etkiledi. Ayrıca enerji krizinin,  artan enflasyonun ve yaşam maliyetlerindeki yükselişin mülteci karşıtlığını artırdığı da araştırmadan çıkan başka bir sonuç oldu.

Bertelsmann Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre, Almanya'da halkın önemli bir kısmı ek maliyetler, okullardaki sorunlar ve konut sıkıntısı gibi konular nedeniyle refah seviyelerinin düşmesinden endişe duyuyor.

Verian Enstitüsü geçtiğimiz Ekim ayında 14 yaş ve üzeri 2 binden fazla kişiyle temsili bir anket gerçekleştirerek "Kriz zamanlarında hoş geldin kültürü" analizi gerçekleştirdi.
2021 yılında katılımcıların  yüzde 36'sı Almanya'nın artık daha fazla mülteci alamayacağı yönünde görüş bildirirken, durumun artık kırılma noktasında olduğunu dile getirmişti. Günümüzde ise halkın yüzde 60'ının bu görüşte olduğu ortaya çıktı.

Ancak araştırmanın yazarı Ulrike Wieland bu durumun göçmenlerin reddedildiği şeklinde yorumlanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Endişelerdeki keskin artış sistemik kapasitelerle ilgili" dedi.

Konut sıkıntısı endişesi
Katılımcıların yaklaşık yüzde 78'i göçün ülke refahına ek maliyetlere yol açmasını beklerken, yüzde 74'ü şehirlerde konut sıkıntısı yaşanmasından, yüzde 73'ü ise yerli halk ile göçmenler arasında çatışma çıkmasından korkuyor. Yüzde 71'i ise okullardaki sorunlardan endişe duyuyor. Geçen sonbaharda mültecilerin geçici misafirler olduğu ve Almanya'nın onları entegre etmeye çalışmaması gerektiği görüşüne katılanların oranı yüzde 27 iken, 2021'de bu görüşe katılanların oranı yüzde 20 oldu.

Doğu Almanya'da her üç kişiden sadece biri (yüzde 37) mültecilerin yerel halk tarafından çok ya da bir miktar hoşgörü ile karşılandığına inandığını belirtti. Yapılan çalışma bölgede, yüzde 63'lük bir kesimin ise göçün uluslararası şirketleri çekmek için önemli olduğuna inandığını ortaya koyarken, yüzde 62'lik bir kesim bunun sonucunda Almanya'nın daha az modası geçmiş bir ülke haline geldiğine inanıyor. Yüzde 61'i ise göçün hayatı daha ilginç hale getirdiğini söylüyor.

Sadece yüzde 47'si göçü kalifiye eleman sıkıntısını telafi eden bir unsur olarak görürken, yüzde 38'i emeklilik sigortası için bir artı olarak değerlendiriyor.

DİTİB'in 40. Kuruluş Yıl Dönümüne Özel Logo Tanıtıldı
Önceki DİTİB'in 40. Kuruluş Yıl Dönümüne Özel Logo Tanıtıldı
Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı
Sonraki Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı