İskeçe Müftüsü Trampa Yunan meclisinde alınan kararı değerlendirdi

İskeçe Müftüsü Trampa Yunan meclisinde alınan kararı değerlendirdi

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, mecliste onaylanan eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesine imkan tanıyacak yasa tasarısı hakkında konuştu.

Söz konusu yasayla ilgili olarak Batı Trakya Türk Azınlığının milli ve dini değerlerine duyarlı bir toplum olduğunu söyleyen Mustafa Trampa, “Azınlığımızda çocuklarımızın gönüllerine dokunursak, onlar da bizi örnek alacaklardır. Böylece Azınlık olarak hep birlikte bu duygu ve düşüncelerle hareket edersek, bu sapkın düşünceleri çok daha kolay bertaraf etmiş oluruz.” görüşlerine yer verdi.

Evlilikte aile kavramının önemini vurgulayan müftü Trampa, “Öncelikle evlilik, aile ve çekirdek aile gibi kavramlar, dinimizin öngördüğü temel kavramlardır. İslam, cinsel hayatın bir erkek ve bir kadın arasındaki ilişkinin nikah akdiyle tamamlanmasını öngörmektedir. Bunun sonucunda bir evlilik ve aile kurulmuş olur. Bu ailenin temel yapı taşlarını da bir erkek ve bir kadın oluşturur. Bu meşru daire dışında kalan cinsel ilişkiler de zina olarak nitelendirilmiştir.” dedi.

Aile kurumunu tehdit eden en büyük tehlikelerden birisinin eşcinsellik olduğunu söyleyen müftü Trampa, “Bu durumda toplumsal düzenin bozulmasına, nesillerin zaman içerisinde yok olmasına ve en önemlisi insana mahsus hayat duygusunun da yitirilmesine sebep olmaktadır. Kuran-ı Kerim’de bunun çok kötü bir yol olduğu ayetlerle anlatılmıştır. Diğer kutsal kitaplarda da bu açıkça beyan edildiğini görebiliriz. Hatta bu tür fiillerin işlenmesi durumunda bazı yaptırımların uygulanması öngörülmektedir.” diye konuştu.

Bu yasaya da bakıldığında bu işin merkezinde çocukların da olduğunu dile getiren Trampa, yasada eşcinsel evliliğin yanı sıra bu şahısların çocuk da edinebileceği belirtildiğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

“Burada çok önemli bir nokta var. Bir çocuk ailede üç temel noktayı örnek alır. Müstakil olarak anneyi, babayı ve anne baba ilişkisini örnek alır. Bu ilişkiler aile içinde sağlıklı ise, çocuk dışarıda farklı rol model aramaya yönelmez. Bizler de çocuklarımıza din eğitimi verirken bu konuya özenle dikkat ederiz. Çocuklarımızın aileleriyle devamlı iletişim halindeyiz. Dolayısıyla burada aile temeli çok önemlidir. Çocuk anneyi örnek alır, babayı örnek alır, aile içinde ilişkiyi örnek alır. Eğer aileler küçük yaşta çocuklara örnek model olursa, çocuğun farklı yada olumsuz eğilim göstermesi imkansızdır.”

“Bu yasada ortaya çıkacak durumlar felakettir, bu zaman içerisinde insanlığın felakete sürüklenmesi anlamına gelir” diyen Trampa, bunun Türk Azınlığa etkisiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Batı Trakya Türk Azınlığı, geleneklerine, göreneklerine, milli ve dini değerlerine duyarlı bir azınlıktır. Burada biz anne ve babalara düşen görev; çocuklarımıza kendi değerlerimizi öğretebilecek çekirdek aile kavramını, aynı davranış biçimleriyle çok iyi aktarmamız gerekir. Dolayısıyla aile içinde çocuklarımıza tüm davranış modellerimizle dini ve milli değerlerimiz eşliğinde örnek olmaya özen göstermeliyiz. Azınlığımızda çocuklarımızın gönüllerine dokunursak, onlar da bizi örnek alacaklardır. Böylece Azınlık olarak hep birlikte bu duygu ve düşüncelerle hareket edersek, bu sapkın düşünceleri çok daha kolay bertaraf etmiş oluruz.”

“Batı Trakya Türk Azınlığı inançları güçlüdür”
Önceki “Batı Trakya Türk Azınlığı inançları güçlüdür”
Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Sonraki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama