Yunanistan'da vatandaşlık numarası geliyor

Yunanistan'da vatandaşlık numarası geliyor

Devlet dairelerindeki işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla özel vatandaşlık numarası için hazırlıklar sürüyor.

“Vatandaşın Kişisel Numarası”nın nasıl kullanılacağı ve vatandaşlara nasıl verileceği konusundaki belirsizliğin sürmesine rağmen söz konusu uygulamanın iki ay içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

“Vatandaşın Kişisel Numarası” yaklaşık 9 milyon vergi mükellefinin sahip olduğu Vergi Kimlik Numarasını (AFM) ortadan kaldırmayacak. AFM’ler yeni verilecek numaraların temelini oluşturacak.

Vatandaşlık numaraları, kişilerin kamu sektörüyle olan işlemlerinde kullanacağı tek numara haline gelecek. Yani AFM, AMKA yerine vatandaşlık numarasını söylemek yeterli olacak.

Kişiye özel verilecek vatandaşlık numaralarında dokuz haneli AFM’ye ek olarak üç hane daha eklenecek. Bu üç haneli rakamın ikisini vatandaş kendisi belirleyebilecek. Bu üç yeni rakam büyük olasılıkla AFM numarasından önce gelecek.

Vatandaşlık numarasının uygulamaya konmasıyla, doğum belgesi, aile durumu belgesi gibi belgelerin de kullanımına son verilmesi düşünülüyor.

Öte yandan, “gov.gr” üzerinden yapılan elektronik işlemlerde hiçbir değişiklik olmayacak. Bu da vatandaşların “gov.gr” için taxisnet kullanıcı kodlarını veya web bankacılığı kodlarını kullanmaya devam edecekleri anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır’da Sisi ile görüştü
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır’da Sisi ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Sonraki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama