Yunanistan'da sel felaketi

Yunanistan'da sel felaketi
Yunanistan'da sel felaketi
Yunanistan'da sel felaketi
Yunanistan'da sel felaketi
Yunanistan'da sel felaketi

Yunanistan'da etkili olan sağanak sonrası sel ve ani su baskınları meydana geldi.

Ülkenin özellikle Tesalya Bölgesi'nde Volos, Pilio, Larisa, Skiathos Adası'nı ile Selanik şehirleri ile çevresinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Yunanistan devlet televizyonu ERT'in haberine göre, Volos'ta hayvanlarını kurtarmaya çalışan 70 yaşındaki çiftçi, heyelanda yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybetti.

Sel sularına kapılan 42 yaşındaki bir kişi de arama kurtarma ekipleri tarafından aranıyor.

Bölgede selden kaynaklı onlarca ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Sivil koruma birimleri, cep telefonlarına ilettiği mesajda, bölge sakinlerinin mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi.

Volos Hastanesi'ni su basması nedeniyle, başta kemoterapi bölümü olmak üzere sağlık hizmetleri sekteye uğradı. Hastanedeki araç gereç ve cihazlar zarar gördü.

Bölgede gün boyu sık sık elektrik kesintileri yaşandı.

Sel nedeniyle ev, araç ve iş yerlerinde mahsur kalan yüzün üzerinde kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

"Muhtemelen ülke tarihinin en güçlü sağanağı"
Öte yandan, Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğinde ilgili bakanlar ve Meteoroloji Dairesi yetkililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, meteoroloji uzmanlarının "Daniel" ismini verdiği ve bugünden itibaren bir hafta süreyle ülkeyi etkisi altına alması beklenen olumsuz hava koşulları ile mücadele için uygulanabilecek tedbirler ele alındı.

Toplantıya katılan meteoroloji uzmanları, bugün ülkede görülen yağışın, muhtemelen ülke tarihinin en güçlü sağanağı olduğunu aktardı.
Meteoroloji uzmanları bu tür şiddetli sağanakların genellikle ülkede ekim ve kasımda gerçekleştiğine dikkati çekerek, şiddetli yağış ve rüzgarın yarın da devam edeceğini belirtti.

Toplantıda, sel felaketiyle mücadele adımlarının yanı sıra, hastane gibi önemli alanlara gidiş yollarının açık tutulabilmesi adına alınabilecek tedbirler ele alındı.


Meteoroloji Dairesinin verilerine göre Pilio'da yağış miktarı 600 milimetreyi geçti. Zagoras'ta ise gece yarısından 15.00'e kadarki yağış miktarı 645 milimetre olarak tespit edildi.

Sel nedeniyle bugün sabah saatlerinde bir kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan Meteoroloji Dairesi verilerine göre, "Daniel" olarak adlandırılan olumsuz hava koşulları bu hafta ülke genelinde etkili olacak.

Dışişleri Bakanı Fidan: Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis makamında kabul etti
Önceki Dışişleri Bakanı Fidan: Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis makamında kabul etti
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı