Yunan kimlik kartları (taftotita) 2026’da geçersiz olacak

Yunan kimlik kartları (taftotita) 2026’da geçersiz olacak

Yunan Kimlik kartları (taftotita) 2026 yılından itibaren geçersiz olacak. Yunanistan vatandaşlarının sahip olduğu kimlik kartlarının (taftotita) yenileneceği bildirildi.

Son günlerde halihazırda kullanılan eski tip kimlik kartlarının yenilenmesi için vatandaşların uzun kuyrukları oluşturması üzerine, Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu açıklama yaptı. İkonomu, mevcut kimlik kartlarını (taftotita) yenilemenin bir anlamı olmadığını belirterek, kimlik kartlarının 2026 yılı Ağustos ayından itibaren geçersiz olacağını söyledi. İkonomu, yeni kimlik kartları için sürecin 25 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını ifade etti. Yeni kimlik kartlarının (taftotita) Diğital Politika Bakanlığı ile işbirliği halinde yenileneceğini kaydeden İkonomu, başvuruların ve tüm sürecin Kovid -19 aşılarındakine benzer bir sistem ile internet üzerinden yapılacağını dile getirdi. 

Bakan İkonomu, mevcut kimlik kartlarının 1961’deki teknolojiyle hazırlandığını ve Avrupa mevzuatı gereğince bunların yenilenmesi gerektiğini vurguladı. 

Yeni kimlik kartları için başvuruların gov.gr internet adresinden gerçekleştirileceği ifade edildi. Vatandaşın, internet üzerinden yapacağı başvuru sonrasında polis karakolu için randevu tarih ve saatinin belirleneceği bildirildi. Yeni kimlik kartlarının vatandaşa 10 euroya mal olacağı belirtildi. 

Yunanistan’da çok sayıda vatandaş, yeni dijital kimlik kartlarının kişisel bilgilerin takip edilmesi için kullanılacağına inanıyor ve yeni kartlara karşı çıkıyor. 

 Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif: “Yangınlar bölge halkınımızı derinden etkiledi”
Önceki Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif: “Yangınlar bölge halkınımızı derinden etkiledi”
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı