Üsküp'te Filistin'e destek mitingi

Üsküp'te Filistin'e destek mitingi

Cuma namazı sonrası Murat Paşa camisi önünde düzenlenen mitinge, Türk ve diğer toplulukların STK’ların yanı sıra siyasiler, akademisyenler, işadamları ve öğrenciler katıldı.

Mitingde değişik dillerde okunan bildiride İsrail zulmünün bir an önce sona ermesi talep edildi.

231 masum cana kıyıldığı kaydedilen bildiride, “Uzun yıllardan beri mazlum ve mağdur Filistin halkına yönelik yapılan sistematik insan hakları ihlallerine göz yuman uluslararası camianın bu ikircikli tavrı asla Kuzey Makedonya’nın vicdanlı vatandaşlarının görüşünü yansıtmamaktadır” denildi.

Makedonya Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve ana muhalefet liderinin İsrail’e yönelik destek açıklamalarına eleştiride bulunan bildiride, “Vicdan sahibi Kuzey Makedonya vatandaşlarının tavrını yansıtmayan bu açıklamaları kınıyor, derhal bu tarihi yanlıştan dönülmesini yetkililerden talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bildirinin son kısmında ise şöyle denildi:

“Filistin devleti ve Filistin halkının yanında olduğumuzu gösterdiğimiz bu destek mitinginde bilzerle birlikte olan vicdan sahibi siyasilere, destek veren Arnavut, Boşnak, Romen sivil toplum kuruluşlarına ve Kuzey Makedonya’nın farklı şehirlerinden gelen değerli vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı arz ederiz.

İsrail’in terör eylemleri ve insanlık dışı politikaları her kesim tarafından en sert biçimde kınanmalıdır. Zalimin ve zulmün safında yer alan her anlayış yok olmaya mahkumdur. Ne pahasına olursa olsun, daima mazlum ve mağdır Filistin halkının yanındayız.”

Bildirinin okunmasının ardından miting kılınan gıyabi cenaze namazıyla sona erdi.

Schrobenhausen DİTİB Camii’nin temeli atıldı
Önceki Schrobenhausen DİTİB Camii’nin temeli atıldı
Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Sonraki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama