Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Unna şehrinde, Uyum Meclisi tarafından DİTİB Merkez Camii Derneği’nde, Başkan Yusuf Koç’a Üstün Hizmet Nişanı takdim edilmesi için özel bir program düzenlendi.

Yıllardır süren toplumsal katkılarından dolayı ödüllendirildi
Yusuf Koç, Unna’daki farklı kültürler ve dinlerden insanların barış içinde bir arada yaşamasını yıllardır teşvik etmesi ve topluma yaptığı katkılardan dolayı şehrin Üstün Hizmet Nişanı ile ödüllendirildi.

Programa, Unna Belediye Başkanı Dirk Wigant, Unna Uyum Meclisi Başkanı Ksenija Sakelšek, Unna DİTİB Dernek Başkanı Yusuf Koç, dernek yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kamu kurumlarından 250’den fazla davetli katıldı.

Belediye Başkanı Wigant, Koç’un katkılarını övgüyle bahsetti
Belediye Başkanı Dirk Wigant, Unna DİTİB Dernek Başkanı Yusuf Koç’a Üstün Hizmet Nişanı’nı takdim etti. Konuşmasında, 35 yıl boyunca Unna’da gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ve şehre olan katkıları için Koç’a teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı Wigant, Koç’un şehrin sosyal uyumu ve toplumsal dayanışmasına yaptığı önemli katkılara dikkat çekti.
Koç, 35 yıldır Unna’da sosyal uyum için çalışıyor
Başkan Wigant, Koç’un, göçmen topluluklarıyla belediye arasındaki iletişimi güçlendirdiğini, farklı kültürler ve inançlar arasında bir köprü kurarak Unna’nın gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, bu madalyanın, Unna ve şehir toplumuna önemli katkılar sağlayan insanları onurlandırmak amacıyla verildiğini belirtti.

Yusuf Koç, görevi genç arkadaşlarına devrediyor
35 yıl boyunca DİTİB Merkez Camii Derneği’nde yönetici ve başkan olarak görev yapan Yusuf Koç, ödülünü alırken, “Bu onurlu ödüle layık görüldüğüm için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Her zaman etkinliklerimizde bize büyük destek sağladılar. Alman dostlarımızla gerçekleştirdiğimiz güzel projelerde de onların katkıları oldu. Başarılarımıza ulaşmamızda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve cemaatimize teşekkür ediyorum. Şimdi görevi genç arkadaşlarımıza devrediyorum, onların her zaman destekçisi olacağım,” dedi.

Koç, destek veren arkadaşlarına minnettarlığını ifade etti
Koç ayrıca, bugüne kadar kendisine destek veren başta kadınlar kolu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere tüm arkadaşlarına minnettarlığını ifade etti.

Yusuf Koç’a, Onur ve Üstün Hizmet Nişanı takdim edildi
Törenin sonunda, Yusuf Koç’a Unna Belediyesi tarafından Onur ve Üstün Hizmet Nişanı ile birlikte bir teşekkür belgesi takdim edildi. Belediye Başkanı Dirk Wigant, bu ödülün, Yusuf Koç’un Unna’ya ve şehre yaptığı uzun süreli hizmetlerin bir sembolü olduğunu belirtti. Ayrıca, Koç’un 35 yıllık hizmetlerinin ardından aktif görevlerden ayrılacak olmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, Koç’a gelecekteki hayatında başarılar diledi.
Koç, grganizasyon için teşekkürlerini iletti
Unna DİTİB Merkez Camii Dernek Başkanı Yusuf Koç, Unna Belediye Başkanı Dirk Wigant’a, Unna Uyum Meclisi Başkanı Ksenija Sakelšek’e ve belediye meclis üyelerine programın organizesinden ve takdim edilen ödülden dolayı teşekkür etti.
Yusuf Koç’un uzun yıllara dayanan hizmet geçmişi
1960 yılında Türkiye’nin Trabzon şehrinde doğan Yusuf Koç, daha 22 yaşında iken 1982 yılında şehirde yaşayan Müslümanların ibadet edebileceği bir mescid açmak için kolları sıvamış ve 1982 yılında caminin oluşması için imza toplamaya başlamıştı. 43 yıl boyunca Müslüman toplumuna hizmet etmiş olan Koç, 1989 yılında cami için kiraladıkları yerde ilk imzayı atarak aktif görevine başlamıştır. 1990 yılından beri Unna DİTİB Merkez Camii Derneği’nin başkanlığını yapmaktadır ve 1990’lı yıllarda Unna’da bir Yabancı Meclisi’nin kurulmasına öncülük etmiştir. Ayrıca, Koç, DİTİB teşkilatının tüm Din Hizmetleri Müşavirleri, DİTİB başkanları ve Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeleri ile de çalışmıştır.