Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Uluslararası Toplum Akademisi Strazburg’da yoğun katılımla gerçekleşti

Uluslararası Toplum Akademisi Strazburg’da yoğun katılımla gerçekleşti
155754 Hit

STRAZBURG – Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) tarafından Avrupa’daki Türk gençliğine yönelik düzenlenen “Uluslararası Toplum Akademisi (UTA)” programının üçüncüsü Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştirildi. Programda diaspora, diplomasi, medya, liderlik ve toplumsal temsil gibi önemli başlıklar ele alındı.

📲 Bizi WhatsApp Kanalımızdan Takip Edin

Son dakika haberlerini ve önemli gelişmeleri anında telefonunuza alın.

👉 WhatsApp Kanalına Katıl

İlki Almanya’da, ikincisi Hollanda’da düzenlenen akademi programının üçüncü durağı Avrupa’nın önemli siyasi ve diplomatik merkezlerinden biri olan Strazburg oldu. İki gün süren etkinlikte akademisyenler, siyasetçiler, gazeteciler ve genç katılımcılar bir araya geldi.

Program, UID Strazburg Bölge Başkanı İrfan Duman, UID Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Mehmet Akkoç ve UID Genel Sekreteri Osman Gökalp’in açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı.

Gökalp: “Avrupa’daki Türk toplumu güçlü bir yapıyı temsil ediyor”

UID Genel Sekreteri Osman Gökalp konuşmasında, Avrupa’daki Türk toplumunun artık yalnızca geçmişin göç hikâyesini temsil etmediğini belirterek, güçlü, eğitimli ve etkili bir toplumsal yapının ortaya çıktığını ifade etti.

Gökalp, Avrupa’da yaşayan Türklerin ekonomi, akademi, siyaset, medya ve sivil toplum alanlarında önemli görevler üstlendiğini vurgulayarak, kültürel kimliğin, dilin ve medeniyet değerlerinin korunmasının önemine dikkat çekti.

Akkoç: “Biz kendini doğru anlatmayı öğrenenlerin tarafındayız”

UID Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Mehmet Akkoç ise yaptığı konuşmada, Avrupa’daki Türk toplumunun artık “misafir işçi” tanımının ötesine geçtiğini belirtti.

Akkoç, Avrupa’da yaşayan Türk gençliğinin yalnızca izleyen değil; düşünen, üreten ve yön veren bireyler olması gerektiğini ifade ederek, akademiden siyasete, medyadan sivil topluma kadar her alanda güçlü temsilin önemine vurgu yaptı.

Dört oturumda kritik başlıklar ele alındı

Program kapsamında düzenlenen oturumlarda alanında uzman isimler sunum gerçekleştirdi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emir Yasin Kekeç, “Türk Savunma Sanayinin Dış Politikada Bir Güç Çarpanı Olarak Rolü” başlıklı sunum yaptı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Başdanışmanı Dr. Memet Aslan ise “Demografi, Göç ve Diaspora” konulu değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci-yazar Kayhan Karaca, Türkiye-AB ilişkileri ve kurumsal diplomasi üzerine konuşurken, gazeteci-yazar Ömer Aydın da dijital çağda diaspora temsili, medya dili ve sosyal algı konularını ele aldı.

Gençlerin temsil gücüne katkı hedefi

Programda özellikle Avrupa’da yetişen gençlerin temsil, siyasal katılım, kamu diplomasisi, medya okuryazarlığı ve toplumsal sorumluluk alanlarında daha yetkin bireyler olarak yetişmesi hedeflendiği belirtildi.

UTA Strazburg programı, UID Siyasi İşler Başkanı Safiye Ulufer tarafından gerçekleştirilen atölye çalışması ve “Stratejik Liderlik ve Saha Yönetimi: Uygulamalı Diplomasi ve Hak Arayışı Simülasyonu” sunumunun ardından sertifika takdim töreniyle sona erdi.