Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü olduğunu söyledi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Dzaferovic, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da açıklamalarda bulundu.

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Londra'da Srebrenista'daki soykırımın 27'nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Srebrenitsa'yı Hatırlamak" konulu etkinliğe katıldığını belirten Dzaferovic, "İngiltere, soykırımın yıl dönümünde hem devlet düzeyinde anma programı düzenleyen hem okullarda öğreten ülkelerden. Önemli olan Srebrenitsa'da soykırım yaşandığını bütün dünyaya anlatmak." dedi.

galeri Vf2iB1cmt1ZPWmMRRqVp

Dzaferovic, Türkiye'nin Bosna Hersek'in her zaman dostu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Balkanlar'da yapıcı ve istikrar sağlayıcı bir rolü var. Bosna Hersek'in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik süreçlerini destekliyor. Bu destek bizim için son derece önemli." diye konuştu.

İngiltere'nin de Bosna Hersek'in dostu olduğunu dile getiren Dzaferovic, "İngiltere Bosna Hersek kurumlarının arkasında durdu her zaman. Bosna Hersek'in AB ve NATO üyelik yolunda verdiği destek için de minnettarız." ifadelerini kullandı.

Dzaferovic, Londra'da birçok görüşme gerçekleştirdiğini anlatarak, "İngiltere dünyada önemli güçlerden biri. Bosna Hersek'te yaşanan savaşı (1992-1995) sonlandıran Dayton Barış Antlaşması'nın da şahitlerinden biri. İngiltere de ABD gibi Bosna Hersek'te huzursuzluk çıkaranlara yaptırım kararı aldı." değerlendirmesinde bulundu.