Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan Izbul'un Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan Izbul'un Mesajı

Almanya’da yaşayan Türk toplumunun değerli mensupları,

Kıymetli Alman dostlarımız,
Geçmişte Büyükelçilik Müsteşarı olarak çalıştığım Almanya’ya, Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu olarak görev yapmak üzere geri dönmekten ve aranızda bulunmaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum.

Almanya’nın nüfus ve ekonomik büyüklük olarak öndegelen eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’nın başkenti olan Düsseldorf’ta 1973 yılından bu yana faaliyet gösteren Başkonsolosluğumuzun Düsseldorf, Duisburg, Krefeld, Mönchengladbach, Wuppertal, Solingen, Remscheid, Oberhausen, Neuss, Kleve, Metmann, Wesel ve Viersen şehirlerini kapsayan görev bölgesinde 350 binden fazla vatandaşımız yaşamaktadır.

Çalışkanlıkları, özellikle yeni kuşakların yüksek eğitim düzeyleri ile Almanya toplumuna uyum sağlamış olmaları, aynı zamanda Alman vatandaşlıkları ile Türk kimliklerini kaynaştırmaları, Almanya Türk toplumunu bu ülkeyle ikili ilişkilerimizde ayrı bir değer konumuna getirmiştir.

Elli yılı aşkın süredir Almanya’da yaşayan ve bu ülkenin kalkınmasında önemli katkıları bulunan sizlerle birlikte, Türkiye’nin Almanya’da en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayarak, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü daha da güçlendirmek başlıca hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşkuyla kutladığımız 2023 yılında ve sonrasında, toplumumuzun birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmasının özellikle önem taşıdığına inandığımı belirtmek istiyorum.

Başkonsolosluğumuz bünyesinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar, Eğitim, Ticaret, Din Hizmetleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşelikleriyle birlikte, vatandaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak ve karşılaştıkları sorunların çözümüne destek olmak temel önceliklerimizdir.

Verdiğimiz hizmet kalitesini daha da arttırmak için Dışişleri Bakanlığımızın çalışmalarını aralıksız sürdürmekte olduğunu; sizlerden gelen her türlü talep ve önerinin dikkatle değerlendirildiğini de ifade etmek istiyorum.

Bekleme sürelerinin en aza indirilmesi amacıyla Başkonsolosluğumuzda randevulu sistem uygulanmaktadır. Bu kapsamda, Konsolosluk işlemleri başvuruları için www.konsolosluk.gov.tr internet sitesinden 09:00-12.30 veya 13.00-16.00 saatleri arasında her başvuru sahibi adına ve her işlem için ayrı ayrı randevu alınması gerekmektedir.

Sorularınız için Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin (+49 30 56 83 73 099) 7 gün 24 saat hizmetinizde olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca hafta içi 09:00-12.30 veya 13.00-16.45 saatleri arasında Başkonsolosluğumuzu telefonla (+49 211 45 47 80) arayabilir; Başkonsolosluk servislerimize ise, randevu sistemiyle yapılan başvuruların sona erdiği 15:00-16:45 saatleri arasında ulaşabilirsiniz. Hatların yoğunluğu nedeniyle ulaşamamanız durumunda, her türlü soru, sorun, öneri ve dileklerinizi e-posta yoluyla (konsulat.duesseldorf@mfa.gov.tr) iletebilirsiniz.

Başkonsolosluğumuzun resmi internet sitesi (http://dusseldorf.bk.mfa.gov.tr) ile Facebook (https:// www.facebook.com/TC.Dusseldorf.Baskonsoloslugu/) ve Twitter (https://twitter.com/ TCDuesseldorf) hesaplarını takip ederek, tüm faaliyet ve duyurularımızdan haberdar olabilirsiniz.

Bu vesileyle, görevi devraldığım Sayın Ayşegül Gökçen Karaarslan’a da değerli hizmetleri ve aktardığı tecrübeler için teşekkür etmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve tüm mesai arkadaşlarım adına sizleri selamlıyor, saygılar sunuyorum.

Ali İhsan Izbul
Başkonsolos

Eski bağımsız milletvekili Rodoplu vefatının üçüncü yıl dönümünde anıldı
Önceki Eski bağımsız milletvekili Rodoplu vefatının üçüncü yıl dönümünde anıldı
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı