Close Menu
Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Gündemdekiler
    ozvatan 1 1

    SV Özvatan Derneği’nde güven tazelendi: AKİB üyesi Karazehir yeniden başkan seçildi

    2 Haziran 2025
    ytb kisa film festivali 5

    YTB destekli Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

    1 Haziran 2025
    DenHaag festival 1

    Zuiderpark’ta kültür rüzgarı: Turquoise Türk Günü Festivali renkli görüntülere sahne oldu

    1 Haziran 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi Salı, Haziran 3
    • Gazete Arşivi
    • Makale
    • Röportaj
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    • Avrupa
    • Balkanlar
    • Türkiye
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Teknoloji
    • Aile/Sağlık
    • Spor
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Anasayfa»Türkiye»Türkiye bugün, hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir
    Türkiye

    Türkiye bugün, hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir

    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi20 Ekim 2018
    Türkiye bugün
    Türkiye bugün
    Paylaş.
    Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link

    Türkiye bugün, hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir

    📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

    Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

    • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
    • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
    👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

    Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7

     

    Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyesiniz. Kaleminiz güçlü olacak ki nesillerinizi eğitim-öğretim yoluyla geleceğe hazırlayabilesiniz. Türkiye bugün, hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu’nun açılış ve Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali’nin kapanış törenine katıldı. Bölge gençlerini sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmanın amaçlandığı festivalin kapanış töreninde; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da hazır bulundu. Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklığı, Okçular Vakfı ve Türk Telekom’un desteğiyle gerçekleştirilen festivalin kapanış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

     

    BİZ DİYARBAKIR’I HUZURA VE REFAHA KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

    Festivalin Diyarbakır, bölge ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulunan ve festivale destek veren kurum ve kuruluşları tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilen Gençlik Festivali’nin, Ekim ayında Diyarbakır’da tekrarlanmasını anlamlı bir tercih olarak gördüğünü söyledi.

    Sanat, kültür, spor, eğlence ve daha pek çok etkinliğin yer aldığı festivalin, Diyarbakır’ın gelişen ve değişen yüzünün sembolü olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim Diyarbakır’a olan sevgimiz, muhabbetimiz öyle lafta değildir. Biz Diyarbakır’ı istismar etmek değil; imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz” dedi.

    Bu yıl üçüncü kez Diyarbakır’a geldiğini hatırlatarak şehrin her meselesini takip edip her işini kolay kılmanın yolunu aradıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hele konu Diyarbakırlı gençlerimiz olduğunda, elimizden ne gelirse yapmayı boynumuzun borcu olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

    Gençleri işaret ederek karşısında Selahattin Eyyubi’nin torunlarını, Fatih’in evlatlarını ve Asım’ın neslini gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gençlik ki, Peygamberlerin, sahabelerin, nice büyük devlet, kültür, sanat insanlarının şehri Diyarbakır’ın ve ülkemizin geleceğidir” ifadelerini kullandı.

    BÖLGEMİZ ÜZERİNDE HAİN EMELLERİ OLANLARIN MAŞALIĞINI YAPARAK BU HALKA HİZMET EDİLEMEZ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyesiniz. Kaleminiz güçlü olacak ki nesillerinizi eğitim-öğretim yoluyla geleceğe hazırlayabilesiniz. Türkiye bugün, hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir” ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç yıl önce bölücü terör örgütünün, Diyarbakır’ın ve kimi bölge şehirlerinin bazı mahallelerinde çukurlar kazarak ülkenin ve milletin geleceğini o çukurlara gömmek istediğini; ancak Diyarbakır halkının, bu ihaneti görerek devletinin yanında dimdik durduğunu ve teröristleri hüsrana uğrattığını kaydetti. Terör örgütünün Türkiye sınırları içinde başaramadığını, dışarıda yapmaya çalıştığını fakat ona da izin vermediklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak bu halka hizmet edilemez” dedi.

    ADI VE İDDİASI NE OLURSA OLSUN, TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İPİNİN UCU AYNI YERE ÇIKAR

    Adı ve iddiası ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin ipinin ucunun aynı yere çıkacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benliklerini 1 dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve İslam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile kendi halkına, kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur. Yüce dinimizin değerlerini istismar ederek bu ülkeye cephe alanlar ile Kürt kardeşlerimizin adını istismar ederek bu millete savaş açanların gerisindeki siluet aynıdır. Türküyle, Kürdüyle, Laz’ıyla, Süryani’si, Arap’ıyla, Balkan veya Kafkas göçmeniyle bu ülkedeki 81 milyon vatandaşımızın tek bir devleti vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Devletimize sahip çıkacağız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkacağız. Kendine başka kimlik arayan, kendine başka devlet arayan, yakın tarihte pek çok örneğini gördüğümüz gibi, evini de, yurdunu da, ailesini de, onurunu da kaybetmeye mahkûm oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

    Diyarbakırlılar başta olmak üzere her kesimden insanın ortak gayretiyle, milletin bu tuzağa düşmeyip iradesine sahip çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün hâlâ birliğin, beraberliğin, kardeşliğin değil de bölücülüğün diliyle konuşanların tek derdi, ellerindeki siyasi ve ekonomik rantı kaybetme korkusudur” değerlendirmesinde bulundu.

    Millete; bölünmeyi değil bölüşmeyi, parçalanmayı değil büyümeyi, ayrımcılığı değil kardeşliği, sefaleti değil refahı, korkuyu değil güveni teklif ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet de bu teklife olumlu cevap verdiği için bugün her bakımdan dimdik ayakta duran bir Türkiye’nin olduğunu söyledi.

    BU ÜLKEDE ETNİK AYRIMCILIK YAPAN KARŞISINDA ÖNCE BİZİ BULUR

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Kim karşınıza bölünmeyle, parçalanmayla, ayrımcılıkla, sefaletle, korkuyla geliyorsa, bilin ki sizin en büyük düşmanınızdır. Bu teklifle gelenin arkasına baktığınızda göreceğiniz tek şey yeminli düşmanlarımız olacaktır. Dün Selahattin Eyyubi’yi, Sultan Kılıçarslan’ı alt edemeyenler, bugün gözlerini size dikmiş durumdalar. Bunların meşrebinde yalanın, iftiranın, vaadin, riyakârlığın sınırı yoktur. Dikkat edin, bu sıfatların aynısını ülkemiz içindeki kimi siyasetçilerde de bulabilirsiniz. Çünkü bunlar asıllarının gölgesidir. Biz, geçmiştekilerden farklı olarak, gölgeleriyle değil asıllarla mücadele ettiğimiz için başarılı olduk.

     

    Attıkları her adımda karşılarına çıkan engellerin kendilerine bir gerçeği tekrar tekrar hatırlattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi’de amaç ağaç değildi. 17-25 Aralık’ta dert hukuk değildi. Çukur eylemlerinde niyet hak değildi. Suriye’de gaye adalet değildi. 15 Temmuz’da gözetilen ülke değildi. Son ekonomik dalgalanmada işin aslı kur değildi” vurgusunda bulundu. 

     

    Buna rağmen, seçim sonuçlarının, kafalarda hâlâ bir takım tereddütlerin bulunduğuna işaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm Diyarbakır’a ve aynı tereddütleri yaşayan kardeşlerime sesleniyorum: Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur. Bu bölgede bölge ayrımcılığı yapan, şehir ayrımcılığı yapan karşısında önce bizi bulur” şeklinde konuştu.

     

    DİYARBAKIR’IN SORUNLARINI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’ın sorunlarının ve beklentilerinin, ülkenin diğer 80 ilinde olduğu gibi hep birlikte çözeceklerini ifade etti ve “Bunun için de bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Aydınlık geleceğimizin formülü budur. Diğer yolların hepsi, acıya çıkar, gözyaşına çıkar, zulme çıkar, geleceğimizin karartılmasına çıkar dedi.

     

    Diyarbakırlılardan; kendilerine acıdan, kandan ve gözyaşından başka bir şey vermeyenlerin, zulümden, baskıdan ve korkudan başka bir vaadi olmayanların dönemine son vermelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gözünün nuru evladına, mahremin olan evine, kızına, onları Kandil’e kaçıranlara dur demeye hazır mısın?” sözleriyle seslendi.

     

    Şehir halkını, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye kadar kendilerine her türlü hizmeti getirenlerin yanında yer almaya çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakırları 2019 Mart’ında yeni bir dönemin kapılarını aralamaya, hep birlikte gençlere huzurlu ve müreffeh bir gelecek inşa etmeye, güçlü ve büyük Türkiye’ye omuz vermeye çağırdı.

     

    Diyarbakır’dan yükselen sesin, dostların kalbini ferahlatıp Türkiye düşmanlarının yüreğini daralttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, “Unutmayın, bu sesi ne kadar yükseltirsek, hedeflerimize ulaşma azmimizi o kadar artacaktır” sözleriyle tamamladı.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ŞÖHRETLER KARMASI” MAÇININ BAŞLAMA VURUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından festival kapsamında oynanan "Şöhretler Karması" maçı için sahaya çıkarak maçın başlama vuruşunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tribünden izlediği ve Hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Bakanlar Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mustafa Varank’ın yanı sıra eski futbolcular de yer aldı.

     

    Paylaş. Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link
    Önceki Yazı10. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu başladı
    Sonraki Yazı Bursa’ya bir raylı sistem hattı daha geliyor!
    Avrupanın Sesi avatarı
    Avrupanın Sesi
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)
    • Instagram

    İlginizi Çekebilir

    ytb kisa film festivali 5

    YTB destekli Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

    1 Haziran 2025
    zafer sirakaya3

    Sırakaya: “Solingen’i unutmadık, NSU’yu da unutturmayacağız”

    30 Mayıs 2025
    ytb

    “Dünya Çapındaki Türk Teknoloji Gücü Tek Platformda”

    30 Mayıs 2025
    Yorum Yazın Cancel Reply

    Gündemdekiler
    ozvatan 1 1

    SV Özvatan Derneği’nde güven tazelendi: AKİB üyesi Karazehir yeniden başkan seçildi

    Avrupanın Sesi2 Haziran 2025

    Merkezi Almanya’nın Stuttgart kentinde bulunan ve yaklaşık 27 yıl önce Kayseri’nin Özvatan ilçesinden gelen gurbetçiler…

    ytb kisa film festivali 5

    YTB destekli Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

    1 Haziran 2025
    DenHaag festival 1

    Zuiderpark’ta kültür rüzgarı: Turquoise Türk Günü Festivali renkli görüntülere sahne oldu

    1 Haziran 2025
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    31 Mayıs 2025
    Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Avrupa'nın Sesi, Avrupa'daki en güncel haberleri tarafsız, hızlı ve güvenilir bir şekilde okuyucularına sunmayı hedefleyen dijital bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, kültür, spor ve daha birçok alanda Avrupa gündemini yakından takip eder, öne çıkan gelişmeleri anında aktarırız.

    Amacımız, Avrupa'da yaşayan herkesin doğru bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamak ve farklı bakış açılarıyla zenginleşen bir haber deneyimi sunmaktır.

    E-mail: info@avrupaninsesi.com

    Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn WhatsApp
    Menüler
    • İmpressum
    • Künye Bilgisi
    • İletişim
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Reklam Politikası
    • Site Kullanım Koşulları
    Linkler
    Antalya Haber Ankara Boşanma Avukatı Dedicated Server mikroyesilim.com Maç bileti satın al Akor mag-trade.com
    İzinsiz yazı, resim, videolar alınamaz. İçerik ekleyenlerin yazıları kendi sorumluluğundadır.
    © 2013 - 2025 Avrupanın Sesi Tüm Hakları Saklıdır.
    • İletişim
    • Künye Bilgisi
    • Haber Arşivleri
    • Yazarlarımız

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.