Close Menu
Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Gündemdekiler
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    31 Mayıs 2025
    akib avrupa toplanti1

    AKİB Genel Başkanı Hızar: “Eylül’den itibaren 7 ülkede 15 toplantı gerçekleştireceğiz”

    31 Mayıs 2025
    zafer sirakaya3

    Sırakaya: “Solingen’i unutmadık, NSU’yu da unutturmayacağız”

    30 Mayıs 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi Cumartesi, Mayıs 31
    • Gazete Arşivi
    • Makale
    • Röportaj
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
    Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube
    • Avrupa
    • Balkanlar
    • Türkiye
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Teknoloji
    • Aile/Sağlık
    • Spor
    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Anasayfa»Avrupa»TTK Başkanı Prof. Dr. Çetin ile IKG Başkanı Dr. Çelik’ten Türk-Alman Tarih çalıştayı açıklaması
    Avrupa

    TTK Başkanı Prof. Dr. Çetin ile IKG Başkanı Dr. Çelik’ten Türk-Alman Tarih çalıştayı açıklaması

    Avrupanın SesiAvrupanın Sesi26 Haziran 2022
    TTK Başkanı Prof. Dr. Çetin ile IKG Başkanı Dr. Çelik’ten Türk-Alman Tarih çalıştayı açıklaması
    TTK Başkanı Prof. Dr. Çetin ile IKG Başkanı Dr. Çelik’ten Türk-Alman Tarih çalıştayı açıklaması
    Paylaş.
    Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link

    Üç asrı aşan Türk-Alman ilişkileri hemen her sahada kendine özgü dinamizmi ile ikili ilişkilere damga vurmuştur. Geçen yüzyılın olağanüstü koşullarında Türkiye’ye gelen Alman bilim insanlarının yaptığı önemli çalışmaların gelecek nesillere aktarılması hem bir insanlık görevi, hemde günümüzdeki ilişkiler için yeni bir dinamizmdir. Avrupa’nın doğusu ile Asya’nın batısındaki Türkiye ile, asırlardan beri Türkiye’nin gelişmesi için bilgiyi paylaşan Almanya’nın genç nesilleri arasındaki ortak bilimsel çalışmalar için platformlar oluşturulması önemlidir.

    📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

    Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

    • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
    • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
    👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7

    Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ile Kültür, Tarih ve Entegrasyon Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Latif Çelik Münih’de yapılacak Alman Bilim İnsanları’nın Modern Türkiye’nin gelişmesine katkıları konulu Türk-Alman Tarih çalıştayı ile ilgili açıklamalarında, “Bir devrin heyecan verici bilimsel işbirliğinin nesiller boyu unutulmamasına katkı sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda Almanya ve Türkiye’de düzenleyeceğimiz iki çalıştay ile bu alanda daha önce yapılanları ve bundan sonra yapılması gereken bilimsel çalışma ve araştırmalara büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştular.

    galeri uIuyjADaJ ao4Bfo6yCD

    Prof. Dr. Çetin ve Dr. Çelik devamla, “Bilim insanlığın ortak mirasıdır, bilim insanlarına saygı herşeyin üstündedir” diyen Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Alman Bilim İnsanları’nı zor yıllarda Türkiye’ye davet ederek özgür çalışmalarına imkan sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin modernizasyon ve yeniden yapılanmasında önemli izler bırakan Ernst Reuter, Ernst Hirsch, Clemens Holzmeiter, Rudolpf Belling ve Philipp Schwartz ve daha yüzlerce Alman bilim insanının çalışmaları Türkiye ve Almanya’da düzenlenecek iki ayrı çalıştayda bilim dünyası önünde tartışılacaktır. Münih’de dönemin son canlı şahitlerini saygı ile dinleyeceğiz. Türkiye’deki proğramda onların öğrencileri, Almanya’daki programda ise bahsekonu Alman bilim insanlarının çocukları konuşmacı olarak yer alacaklardır.

    Zor yıllarda iki milletin ortak tarihini,  bilim insanlarının Türkiye’deki çalışmalarını ve Türkiye’nin Alman bilim insanlarına sağladığı desteği konu alan çalıştayda, Türk ve Alman tarihseverin biraraya geldiği bilimsel etkinlikte ortak bilim tarihimizin gizemli dönemine dikkat çekilecektir. Türk Üniversitelerinin modernizasyonunda görev aln yüzlerce Alman Bilim insanı konusundaki çalışmaların artması, yaşanmış tarihin yazılı belgelere aktarılması ve en önemlisi bugünkü nesillerin önüne koymayı amaçlayan çalıştay ile Türk-Alman Bilim insanlarını da ortak tarih platformlarına çekmeyi amaçlıyoruz. Dönemi yaşayan Alman akademisyenlerin hala hayatta olan çocukları ve Türkiye’den özel olarak davet edilen konunun uzmanı akademisyenler konuşmacı olarak katılacaklardır” şeklinde konuştular.

    Proğramda İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini kuran Prof. Dr. Rudolf Belling’in kızı Elisabeth Weber-Belling, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kuran Ernst Eduard Hirsch’in oğlu Enver Tandoğan Hirsch ve İkinci Meclisi (TBMM) inşa eden Clemens Hozmeister’in kızı Barbara Mohapp-Holzmeister Türkiye hatıralarını anlatacaklardır.

    Türkiye’den ise konuyu çalışan ve Türk- Alman Bilimsel İşbirliği alanında yayın, eser ve makaleleri olan akademisyenler katılacaklardır.

    Türk-Alman İlişkileri’nin önemli bir dönemine dikkat çeken çalıştay Türk Tarih Kurumu ve IKG Enstitüsü tarafından organize edilmektedir. Münih’de yapılacak Almanya ayağı Bavyera İçişleri, Spor ve Entegrasyon Bakanı Joachim Herrmann himayesinde ve tarihi Alte Rathaus salonlarında yapılacaktır.

    galeri mUFUgpJTixXK N2NUMFw

    Paylaş. Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-mail Copy Link
    Önceki YazıAlmanya’dan ilk hac kafilesi Mekke’ye ulaştı
    Sonraki Yazı Kur’an kursu öğrencilerinin yıl sonu coşkusu
    Avrupanın Sesi avatarı
    Avrupanın Sesi
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)
    • Instagram

    İlginizi Çekebilir

    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    31 Mayıs 2025
    akib avrupa toplanti1

    AKİB Genel Başkanı Hızar: “Eylül’den itibaren 7 ülkede 15 toplantı gerçekleştireceğiz”

    31 Mayıs 2025
    Merz

    Almanya’dan Ukrayna’ya Menzil Desteği

    26 Mayıs 2025
    Yorum Yazın Cancel Reply

    Gündemdekiler
    fransa 1

    Fransa’da mescide ırkçı saldırı: Kur’an-ı Kerimler yere atıldı, duvarlara gamalı haçlar çizildi

    Avrupanın Sesi31 Mayıs 2025

    Fransa’nın kuzeydoğusundaki Moselle vilayetinde, Saint-Avold kenti yakınlarında bulunan L’Hopital kasabasındaki eski bir mescit kimliği belirsiz…

    akib avrupa toplanti1

    AKİB Genel Başkanı Hızar: “Eylül’den itibaren 7 ülkede 15 toplantı gerçekleştireceğiz”

    31 Mayıs 2025
    zafer sirakaya3

    Sırakaya: “Solingen’i unutmadık, NSU’yu da unutturmayacağız”

    30 Mayıs 2025
    solingen anma 5

    Solingen ırkçı saldırısının üzerinden 32 yıl geçti

    30 Mayıs 2025
    Reklam 1 Reklam 2 Reklam 3 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Avrupa'nın Sesi, Avrupa'daki en güncel haberleri tarafsız, hızlı ve güvenilir bir şekilde okuyucularına sunmayı hedefleyen dijital bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, kültür, spor ve daha birçok alanda Avrupa gündemini yakından takip eder, öne çıkan gelişmeleri anında aktarırız.

    Amacımız, Avrupa'da yaşayan herkesin doğru bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamak ve farklı bakış açılarıyla zenginleşen bir haber deneyimi sunmaktır.

    E-mail: info@avrupaninsesi.com

    Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn WhatsApp
    Menüler
    • İmpressum
    • Künye Bilgisi
    • İletişim
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Reklam Politikası
    • Site Kullanım Koşulları
    Linkler
    Antalya Haber Ankara Boşanma Avukatı Dedicated Server mikroyesilim.com Maç bileti satın al Akor mag-trade.com
    İzinsiz yazı, resim, videolar alınamaz. İçerik ekleyenlerin yazıları kendi sorumluluğundadır.
    © 2013 - 2025 Avrupanın Sesi Tüm Hakları Saklıdır.
    • İletişim
    • Künye Bilgisi
    • Haber Arşivleri
    • Yazarlarımız

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.