Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İskeçe’nin ardından Gümülcine’de de önemli temaslarda bulundu.
Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.
- WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
- Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Çevik, ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamlarında ziyaret etti.
Gümülcine Başkonsolosluğu ve Müftülük binasında gerçekleşen görüşmelerde, bölgedeki güncel gelişmeler değerlendirildi, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretler boyunca Türk toplumunun meseleleri ve TİKA’nın bölgedeki faaliyetleri ele alındı.
Dr. Mahmut Çevik, kendisine gösterilen sıcak ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkonsolos Ünal’a ve Müftü Şerif’e teşekkür etti. Başkonsolos Ünal ve Müftü Şerif de ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, TİKA’nın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirttiler.
Ziyaretler kapsamında Dr. Çevik, Gümülcine Türk Gençlerbirliği’ni de ziyaret etti. Kurum Başkanı Sedat Hasan ile yapılan görüşmede, bölgedeki gençlerin ihtiyaçları ve sivil toplumun çalışmaları üzerine sohbet edildi. Başkan Hasan, TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Gençlerbirliği adına memnuniyetini dile getirdi.
Dr. Mahmut Çevik ise, Başkan Hasan’a çalışmalarında başarılar dileyerek temaslarını tamamladı.


