TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, İcra Direktörü Büyükelçi Vásári'yi makamında ziyaret etti

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, İcra Direktörü Büyükelçi Vásári'yi makamında ziyaret etti

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de, Türk Devletleri Teşkilatı Macaristan Temsilciliği İcra Direktörlüğüne geçtiğimiz günlerde yeni atanan Büyükelçi Prof.Dr. István Vásári'yi  ziyaret etti.

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'in  Macaristan'a gerçekleştirdiği çalışma kapsamında Türk Devletleri Teşkilatı (Türkçe Konuşan Ülkeler Topluluğu) Macaristan Temsilciliği İcra Direktörlüğüne yeni atanan  Büyükelçi Prof Dr. István Vásári'yi  Budapeşte’de ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik Büyükelçi Vásári ile Macaristan'da uygulanabilecek projler ile  birlikte  Türk dünyasına yönelik gerçekleştirilebilecek muhtemel  projeler  konusunda değerlendilmelerde bulundu.

 
TİKA, 9 YIL ÖNCE VÁSÁRİ'NİN HAYATINI KİTAPLAŞTIRMIŞTI

TİKA desteğinde 2015 yılında TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'in de bulunduğu yoğun katılımcılara Budapeşte'de tanıtımı yapılan "Boldogító Tudás" isimli kitapla Türkolog Büyükelçi  Prof. István Vásáry hayatı anlatılmış, Türkçe ve Türk Kültürüne yönelik çalışmalarının önemi vurgulanmıştı. Kuman ve Kıpçak Türkleri üzerine önemli çalışmaları olan

Türkolog Büyükelçi Prof. István Vásáry Türk Devletler Teşkilatı Macaristan Temsilciliği İcra Direktörlüğüne 2024 atanmıştır.  

 
ÇEVİK VE VÁSÁRİ ORTAK PROJELERİ KONUŞTU

TİKA Budapeşte Koordinatörü Elif Türkislam ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Müsteşar Ali Kılıçarslan Topuz'un da  iştirak ettiği görüşme sonrası TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik sosyal medya Twiter'den yaptığı açıklama şöyle: "2015’de TİKA olarak hayatını kitaplaştırdığımız, Kuman ve Kıpçak Türkleri üzerine önemli çalışmaları olan ve Türk Devletleri Teşkilatı Macaristan  İcra Direktörlüğüne yeni atanan Büyükelçi Sayın Prof. István Vásáry’ı ziyaret ederek yapılabilecek projeleri istişare ettik" dedi. 

İBB, Halk Ekmek'e yüzde 60 zam yaptı
Önceki İBB, Halk Ekmek'e yüzde 60 zam yaptı
Münster'de DİTİB'in 40. kuruluş yıldönümüne özel program
Sonraki Münster'de DİTİB'in 40. kuruluş yıldönümüne özel program