Milletvekili Karaahmetoglu Frankfurtta nüfusun yüzde 15’şi Müslüman

Milletvekili Karaahmetoglu Frankfurtta nüfusun yüzde 15’şi Müslüman
Milletvekili Karaahmetoglu Frankfurtta nüfusun yüzde 15’şi Müslüman

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Milletvekili Macit Karaahmetoglu, Frankfurt am Main kent belediyesinin, Müslümanların Ramazan ayını tebrik etmek amacıyla, işlek bir caddede „Happy Ramadan“ yazılı ışıklı tabela asmasını değerlendirirken, bunun Müslümanların kabüllenildiğine yönelik önemli bir mesaj olduğunu belirtti.

„Aşırı sağcıların sınır dışı etme planları yaptığı bir dönemde, Frankfurt şehrinin ışıklandırma ile 'Siz bu şehrin Müslümanları buraya aitsiniz' mesajı vermesinin güçlü bir sinyal olduğunu düşünüyorum.“ diyen Macit Karaahmetoglu, uyumun insanların kendilerini „kabul edilmiş hissetmeleriyle“ başladığına dikkat çekti. Belediyenin Ramazan mesajına, Almanya’da özellikle bazı muhafazakar kesimin büyük tepki gösterdiğini kaydeden Karaahmetoglu, „Toplumumuzun merkezinden gelen bazı muhafazakâr seslerin bile böyle bir tanınma işaretine yorum yapmadan tahammül edememesi beni daha da şok ediyor. Kimse oruca katılmaya zorlanmıyor. Kimse hiçbir şeyden mahrum bırakılmıyor.“ değerlendirmesinde bulundu. 

Almanya’da yeterince ışık ve  yol oldugunu ifade eden Karaahmetoğlu, „Tartışmalarda, buna rağmen Almanya'daki Müslümanların entegrasyonunun zayıf olduğu ve bu nedenle böyle bir ışıklandırmaya hakları olmadığı öne sürülüyor. Sıklıkla eleştirilen paralel toplumlar, Müslüman etkinlikleri ne pahasına olursa olsun gizli tutulursa daha olası hale gelir. Bu savunma refleksi üzücü olduğu kadar, sağa kayışın yoğun olduğu bir dönemde, toplumsal birlikteliğe daha da zarar verdiği için kınanması gereken bir durumdur.“ dedi.

Ramazan ayının aynı zamanda bir araya gelme ve uzlaşma ayı oldugunu hatırlatan Karaahmetoğlu, „Ramazan ayında diğer dinlerin temsilcileri de İslami cemaatlerin akşam iftar etkinliklerine davet edilir. Bu önemlidir, çünkü ancak insanların birbirlerini tanıdıkları yerde takdir artar ve çekinceler ortadan kalkar." açıklamasında bulundu.
Frankfurt Belediyesi’nin Ramazan tebrik mesajı girişimi, Almanya’da siyasi bağlamda yine Müslüman göçmenlerin uyumu tartışmalarına yol açtı. 

Macit Karaahmetoglu, bu bağlamda Welt haber televizyonunda gerçekleştirilen „Günün Düellosu“ adlı programa da katılarak CDU Federal Meclis Milletvekili Philipp Amthor ile bu konuyu tartıştı. Karaahmetoğlu, belediyeninin bu girişiminin çok önemli bir mesaj niteliği taşıdığını ve önyargıların yıkılmasına katkı sağladığını bir kez daha yineledi. 
Frankfurtta nüfusun yüzde 15’inin Müslüman olduğunu hatırlatan Karaahmetoğlu, tartışma programında, „Karşılıklı tanınmanın ve karşılıklı saygının çok önemli olduğuna inanıyorum, Bu birilerinin elinden bir şeyi almak değil, birine değer verdiğinizin göstergesidir. Kaldı ki büyük bir kitle var. Tam da aşırı sağcıların bu kitleyi şiddet kullanarak sınır dışı etme planları yaptığı bir dönemde, ‚siz buraya aitsiniz‘ mesajı vermek çok önemli. Bana göre uyum, ‚insanların kabullenilmesiyle‘ başlar. Bu nedenle bunu çok önemli bir mesaj olarak görüyorum.“ dedi.

Başbakan Miçotakis Ankara ziyaretinin mayısta yapılacağını açıkladı
Önceki Başbakan Miçotakis Ankara ziyaretinin mayısta yapılacağını açıkladı
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu