Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

Kosova’da YTB destekli “Ben ve Yeni Dünya Akademisi”

  📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde! Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

 

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Kosova'nın güneybatısındaki Prizren şehrinde, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Ben ve Yeni Dünya Akademisi" projesinin kapanış ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

 

Prizren'de eğitimini sürdüren lise ve üniversite öğrencilerine yönelik YTB destekleri ile İDEA Derneği tarafından "Balkan Gençlik Okulu" projesi kapsamında düzenlenen "Ben ve Yeni Dünya Akademisi"nin kapanış etkinliğine, YTB Kosova Masası Sorumlusu Erkan Girişit, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu Muavini Cenk Şen, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Priştine Müdürü Mehmet Ülker, İDEA Derneği Başkanı Bayram Pomak ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

galeri 20190421 2 36092481 43772830 zla Grm4m

 

Girişit, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 45 kişilik öğrenci grubuna dünyadaki gelişmelere ve kişisel gelişimlerine dair eğitimlerin verildiğini söyledi.

 

Girişit, "Kardeş ülkemiz Kosova’ya sivil toplum kapasite geliştirme noktasında Türkiye Bursları ile birlikte proje desteklerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz." dedi.

 

galeri 20190421 2 36092481 43772828 dNpWAqM5Er

 

Projenin son aşamasında öğrencilere yönelik Türkiye gezisi düzenleneceğini aktaran Pomak, "Proje kapsamında 45 öğrenci siyaset, psikoloji, sosyoloji gibi alanlarda dersler aldı. Öğrencilerimiz bu dersler sayesinde yeni dünya düzenini kavramaya çalıştı." diye konuştu.

 

16 Mart'ta başlayan ve 7 hafta süren eğitimlerin ardından projeyi başarıyla tamamlayan 45 öğrenciye sertifikaları verildi.

.