Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Sosyal Medya
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

İki Osmanlı Sipahisi 328 yıldır Hannover’de yatıyor

İkici Viyana Kuşatması sırasında 1683 yılında Hannover Prensliği Ordusu’na esir düşen iki Osmanlı Sipahisi Hasan ve Mehmed’in mezarları 328 yıldır Hannover Askeri Andreas Mezarlığı’nda bulunuyor.

İkici Viyana Kuşatması sırasında 1683 yılında Hannover Prensliği Ordusu’na esir
Reklam 1 Reklam 7 Reklam 2 Reklam 4 Reklam 5 Reklam 7 Reklam 7

 

📢 Avrupa’nın Sesi Cebinizde!

Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.

  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Almanya’nın en eski müslüman mezarları olarak bilinen Hasan ile Mehmed, esir düştükten sonra Hannover Prensi Georg Ludwig tarafından kente getirilmiş.

Yakışıklıkları ile ünlenen Osmanlı Sipahileri Hannover Prensesi Düşes Sophien’in hizmetine verildikleri ve yıllarca sarayda çalıştıkları biliniyor. Dinlerini tüm baskı ve vaatlere rağmen değiştirmeyen Hasan ile Mehmed’in 1691’te kısa aralıklarla vefat ettikleri belirtiliyor.

galeri gspm 7F jI

Prenses Sophien, iki Osmanlı askerinin yalnızca rütbeli askerlerin ve hristiyanların gömülebileceği Andreas Askeri Mezarlığı’na defnedilmelerini emrettiğini kaynaklar belirtiyor. Yaşamları boyunca üstlerindeki akıncı giysilerini çıkartmadıkları bilinen Hasan ve Mehmed’in ölüm nedenleri hakkında bilgi verilmiyor.

galeri 45 PpHnfsuY7H

Müslüman usüllere göre kıbleye doğru gömülen iki Osmanlı askerinin mezarı hala ziyaret edilebinir.

HANNOVER BELEDİYESİ SAHİP ÇIKMALI  

İki Osmanlı sipahisinin mezarını ziyaret eden Genç ASİP Başkanı Tolga Özkul,’’Bunlar tarihi mezar taşları. Aynı zamanda Hannoverin geçmişine dair, önemli bilgileri bu mezar taşlarıyla okumanız mümkün.

Dolayısıyla bu mezarlıklar bizim için yaşayan tarih oluyor. Burada bulunan tarihi mekanların muhafaza altına alınmasını önemle istirham ediyoruz. Hannover'de tarih mekanların korunması için Hannover Belediyesi gereken adımları atması gerekiyor.

Genç ASIP buralara sahip çıkmaya çalışıyoruz, fakat yeterli değiliz. Hannover Belediyesi’nin buraya sahip çıkmasını istiyoruz’’diye konuştu.

Cengiz PARLAYAN / HANNOVER