Gine Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Alpha Bacar Barry, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ziyaretinde Türkiye ile Gine arasında eğitim ve bilimsel işbirliği konularını ele aldı.
Ankara’daki görüşmelerde, Gineli öğrencilere sunulan Türkiye Bursları, Türkçe İletişim Programı (KATİP) ve Araştırma Bursu Programı gibi eğitim fırsatları üzerinde duruldu.
YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye'nin eğitim olanaklarını ve bu alandaki destekleri anlatarak, Gine'deki öğrencilere yönelik sunulan imkanları vurguladı.
Bakan Barry, Türkiye'nin eğitim alanındaki başarılarını takdir ettiklerini belirterek, Gine’nin eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla Türkçe eğitim ve kültürel değişim projelerinin önemine değindi. Ayrıca, Gine'deki Türkiye merkezli firmaların, Gineli mezunlara istihdam fırsatları sunabileceğini ifade etti.
Ziyaretin sonunda Eren, Bakan Barry’e tarihsel bir hediye takdim ederek, iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi adına YTB olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti. Bu ziyaret, Gine ile Türkiye arasındaki eğitim işbirliğini derinleştirmek için yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.