Essen’de Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandıklara yoğun ilgi

Essen’de Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandıklara yoğun ilgi
Essen’de Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandıklara yoğun ilgi
Essen’de Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandıklara yoğun ilgi
Essen’de Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandıklara yoğun ilgi
Essen’de Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandıklara yoğun ilgi

Türkiye'nin Essen Başkonsolosluğu'na bağlı Messe Essen – Grugahalle’deki seçim merkezinde  sabahın erken saatlerinde sandıkların açılmasını bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Messe Essen – Grugahalle’deki seçim merkezinde seçmenler kurulan 33 sandıkta oylarını kullanmaya başladı.

Avupa’nın Sesi’ne konuşan  Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, yurt dışında yaşayan Türk seçmenlerin vatandaşlık görevini yerine getirdikleri için mutlu olduğunu söyledi.

Aydın, “Bu süreçte aslında müşahede ettiğimiz bir diğer husus da ilk turda seçim kullanmayıp ikinci turda oy kullanmaya gelen vatandaşlarımızın çokluğu. Bunu da özellikle genç arkadaşlarımız arasında yüksek olduğunu görüyoruz. Biz şöyle yorumluyoruz. İlk turun yarattığı o heyecan, yurt dışındaki vatandaşlarımızı daha da heyecanlandırdı. Ve ikinci turdaki seçim heyecanına onların da ortak olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya’da seçmenlerin sabah 08.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında oylarını kullanabileceğini belirten Aydın, “ Biz devlet olarak sandık sayılarımızı arttırarak oy kullan sürelerini uzatarak gurbetteki vatandaşlarımıza oy kullanma sürecinde mümkün olduğunca kolaylık sağlamaya çalıştık. Sabah 08 ile akşam 22 saatleri arasında hafta içinde de vatandaşlarımızın iş yerinden çıkıp gelip oylarını kullanmalarına imkan sağlıyoruz. Birçok ülkede birçok temsilcilikte bu süreç devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha da artan ilgiyle seçim sürecine olan katılımlarının devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu. 

 

Avrupa genelinde artan ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getiren Aydın, “İlk tura kıyasla günlük kullanımlarda Esen başkonsolosluğu görev bölgemiz açısından iki katın üzerinde bir katılım var. burada tabii teknik altyapının da arttırılmış olmasının sağladığı bir avantaj var. Sandık sayılarımızı biz bugün 33 çıkarttık. Normalde çok daha az sayılarla başlamıştık ancak vatandaşlarımızın yoğun ilgisi olduğunu gördük. Vatandaşımız da bunun karşılığında teveccühü göstererek oylarını kullanmaya geldiler. İlk yaptığımız seçimlerde ilk turda uzun kuyruklar olmuştu. Evet. Bugün de uzun kuyruklar var. Ancak çok daha hızlı bir akıcı bir seri şekilde oy kullanıldığını görüyoruz. Şu an çok daha yüksek katılım olmasına rağmen oy kullanma süresi bir saati geçmiyor” dedi. 

Başkonsolos Aydın, kalan üç günde vatandaşların oylarını kullanmaya davet etti.

 

AK Parti YSKM Başkanı Toprak, ‘Yurt dışında coşku dolu demokrasi şöleni yaşıyoruz
Önceki AK Parti YSKM Başkanı Toprak, ‘Yurt dışında coşku dolu demokrasi şöleni yaşıyoruz
Almanya'da bir ilk: DİTİB'in dijital etkinliğinde 2,600 çocuğa özel hediyeler!
Sonraki Almanya'da bir ilk: DİTİB'in dijital etkinliğinde 2,600 çocuğa özel hediyeler!